HTML

Címkék

blog (17) budapest (19) buli (12) cég (7) egyetem (14) élet (39) érzés (16) étel (16) fénykép (18) film (15) flash (55) hdr (6) internet (33) ital (5) játék (13) köztér (35) ötlet (20) szabad (6) tipp (11) tudomány (9) vásárlás (12) zene (40)

Ilyen is van

Firefox 3 Pidgin

Zene nélkül...

Szörp és epe

Ez egy énblog. Ne keress benne értelmet, rendszert vagy bármilyen struktúrát. Néha hőbörgök, néha apró-cseprő megjegyzéseket teszek, néha ötletelek. Ez a blog olyan mint a mindennapok. Néha édes, mint a szörp, néha keserű, mint az epe.

Hatékony szundi

2008.11.25. 02:14 szörp epe

Ahogy egyre inkább optimalizálnom kell a napi időmet, kezdek egyre több mindenben a hatékonyságra figyelni, így az alvásban is. Sajna mostanában egyre többször jut 4 vagy annál kevesebb óra az alvásra, cserébe felfedeztem a napközbeni rövid szundik borzasztó hatékony voltát.

A napközbeni 20-30 perces szundit mondják hatékony szundinak (power nap), nekem tényleg bejött, utána friss fejjel tudok nekimenni a következő feladatnak, ennyi idő alatt elég jól ki tudom pihenni hosszú órákra. Ezt meg szokták fejelni azzal, hogy közvetlenül szundi elött egy kávé, ekkor a koffein hatása ébredéskor kezd el hatni. Én ezt inkább nem alkalmazom, munkanapokon így sem ritka a 3-4 kv, és mostanában szeretnék visszaállni arra, hogy legalább ebéd előtt csak teát igyak.

Egy másik rásegítő módszer a megfelelő zene használata. Ma találtam erre egy remek honlapot: Napsounds.com. Azonkívül, hogy kellemes nyugtató zenét adnak 3 féle stílusban (elektronikus, klasszikus, természeti) a legjobb, hogy ezt szerkesztve adják. A zene pont 20 perc körüli, ami kell egy kis alváshoz, és az egészhez egy mély férfihang mondja, hogy "most relaxálj,.... lassan ellalzulsz", nagyon jó. A végén persze van egy kis ébresztős is, szóval azt sem engedi a cucc, hogy áttérjünk a mélyalvós fázisba, ahonnan viszont nincs visszaút egykönnyen. Bár az egész angol, de nekem így is nagyon bejött.

Szólj hozzá!

Címkék: zene tipp internet ötlet

A bejegyzés trackback címe:

https://szorpepe.blog.hu/api/trackback/id/tr66787068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása