HTML

Címkék

blog (17) budapest (19) buli (12) cég (7) egyetem (14) élet (39) érzés (16) étel (16) fénykép (18) film (15) flash (55) hdr (6) internet (33) ital (5) játék (13) köztér (35) ötlet (20) szabad (6) tipp (11) tudomány (9) vásárlás (12) zene (40)

Ilyen is van

Firefox 3 Pidgin

Zene nélkül...

Szörp és epe

Ez egy énblog. Ne keress benne értelmet, rendszert vagy bármilyen struktúrát. Néha hőbörgök, néha apró-cseprő megjegyzéseket teszek, néha ötletelek. Ez a blog olyan mint a mindennapok. Néha édes, mint a szörp, néha keserű, mint az epe.

Film: Punisher: War Zone, Iron Man, Spiderman 3

2009.08.04. 16:01 szörp epe

Na volt egy kis időm filmet nézni a hétvégén, úgyhogy bepörgettem 3 tavalyi Marel filmet. Hát korántsem sikerültek azonos színvonalura. Kezdjük a legbénábbal.

Spiderman 3, ja. Mostanában Pókember nem tartozik éppen a kedvenc karakterem közé elsősorban a Brand New Day (hogy lehet egy érdekes helyzetet így elcseszni), de fokozatosan rá kell jönnöm hogy amúgy sem bírom annyira.

Ettől is függetlenül a film nem igazán jó, sőt. A szériából is e a legbénább darab. Nagyon hosszú, és rengeteg felesleges és béna lelkizés van benne.

A filmbeli sztoriból adódóan egyértelmű, hogy itt MJ a nagy szerelem és nem Gwen (nekem speciál Kirsten Dunst jobban be is jön, mint Bryce Dallas Howard), akkor minek lelkizett ennyire? Az is szánalmas volt, hogy amikor Peter "begonoszodott" a szimbióta miatt akkor átment emo-sba, és azt hitte, hogy ez jön be a csajoknak. Bizonyos értelemben örülök, hogy megpróbáltak egy kis karakter mélységet adni a Sandman-nek, de miért? A képregényben legalább bevállalják, hogy egy kis piti bűnöző, itt meg érzelmi hős válik belőle, pláne a film végére. Harry Osborn is elég egysíkú lett, meg kicsit egyszerű is. Ja és a nyertő kérdés: msot akkor MJ sikeres a Broadway-en vagy nem?

Hogy mondjak pozitívat is: csomó szuperhős harc, team-up (Sandman+Venom vs Spiderman+Green Goblin II). Marha jó a simbióta megvalósítása is.

A második helyezett a Punisher: War Zone nálam (de ebben az esetben a Spiderman 3 nem harmadik helyezett hanem kb 10.). Frank Castle egyre inkább az egyik kedvenc karakteremmé válik, ezért mondjuk sokat tett a jelenleg is tartó MAX-os sorozat. Nagyjából a film is erre a történetre épít, legalábbis Frank megformálása.

A sztori nem nagy, Frank jön, aztán lő, lő, lő, szomorúan néz, majd lő, lő és végül lő. A képregényben sincs sokkal több ennél, bár ott Frank ritkábban lelkizik, sokkal céltudatosabban indul neki gyilkolni. Viszont így minden szempontból nagyon jól visszaadja a képregény hangulatát, egyébként a képi világban is. Jó az is, hogy a Megtorló nem teljesen szuperhős, néha el is találják és az fáj neki. Bár az a rész nem hiányzott volna ide, amikor egy ceruzával rakja helyre a törött orrát... ez egy gázos rész.

Ha egy kicsit komplexebb lett volna a sztori, pl.: sem a zsaruk sem Jigsaw nem annyira sablonos akkor kijött volna első helyre is.

Így viszont az Iron Man lett az. Bár mostanában szegényke a Marvel gonosz jófiúja lett (Civil War, WWH) de mostanában kicsit visszavett az arcából és kezd megint normális, kisebb arcúvá válni.

Összeségében a karakter lényegét nagyon jól ragadták meg a filmben, bár kihagyták mind az alkoholizmusát, mind a "mindenkinél mindent jobban tudok" hozzáállását. Maradt a playboy gépész image, ez viszont nagyon jól áll Robert Downey Jr.-nak. A többi szereplő is igen jó (Gwyneth Paltrow egyenesen zseniális, mint Ms. Potts, bár a képregényben már összejöttek azóta).

Külön jópofák a kis csemegék: SHIELD, Jim Rhodes "Majd később" Warmachine, háztartási robot Jarvis, és persze a végén Ultimate Nick Fury (Alakul film róla is remélem. Apró mellkévágány, amikor az egyik Ultimates-ben Nick Fury arról beszélt, hogy őt ki játszaná filmben, Samuel L. Jackson-t mondta, és na ki játsza itt?).

A szokásos "hogyan lesz szuperhős a mezei karakter" jeleneteket is jól adták elő, gondolok az elején a fegyver tesztre, meg később az Iron Man ruha első tesztjeire.

Minden szempontból egy többször nézhető film.

Szólj hozzá!

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://szorpepe.blog.hu/api/trackback/id/tr891288522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása