HTML

Címkék

blog (17) budapest (19) buli (12) cég (7) egyetem (14) élet (39) érzés (16) étel (16) fénykép (18) film (15) flash (55) hdr (6) internet (33) ital (5) játék (13) köztér (35) ötlet (20) szabad (6) tipp (11) tudomány (9) vásárlás (12) zene (40)

Ilyen is van

Firefox 3 Pidgin

Zene nélkül...

Szörp és epe

Ez egy énblog. Ne keress benne értelmet, rendszert vagy bármilyen struktúrát. Néha hőbörgök, néha apró-cseprő megjegyzéseket teszek, néha ötletelek. Ez a blog olyan mint a mindennapok. Néha édes, mint a szörp, néha keserű, mint az epe.

Szesz vagy dohány na hol (iskola persze)

2009.06.03. 17:21 szörp epe

Tegnap reggel hallgatom a rádiót, a dohányzás beszüntetéséről volt szó a meleg konyhás helyeken. Felhívták a vendéglátói iparkamara blabla vezetőjét, hogy nyilatkozzon a kérdésben.

Eleinte beszélt minden féléről, hogy turizmus, meg átgondolatlan meg így úgy, a lényeg hogy ne szüntessék be. A riporter kicsit elkezdte kérdezgetni, hogy a dohányzás csökkentése behozhat több vendéget is pl. külföldiek lehet, hogy pont szeretik, ha nem dohányfüstben kell kanalazni a pörköltet.

Na erre a faszi kivágta a lényeget, hogy hát itt olyan kis helyekről van igazából szó (mert a nagy helyek eddig is meg tudták oldani a szeparálást vagy kerthelységgel), amik csak kényszerből tartanak meleg konyhát, ami nem több 1-2 négyzetméternél, mert (!) iskolák vagy templomok vagy más közintézmények közelében vannak. Jesszus. A riporter egy pár másodpercig köpni nyelni nem tudott, aztán bevállalta a kérdést, hogy akkor ez nem megkerülése a szabályoknak? A fickó nem nagyon értette, hogy miről van szó, csak nyomta tovább a kell a dohányzás dumáját, hogy így úgy kell az alkohol stb.

Azt gondolom, hogy amit elővezetett ez az arc olyan sok szinten gázos, hogy inkább eltekintek a részletes elemzésétől, csak egy dolgot jegyeznék meg: nem véletlen, hogy az iskolák közvetlen közelében nem lehet alkoholt felszolgálni. Ezt a szabályázást úgy megkerülni, hogy az ember berak egy gázrezsót felelőtlenség. Egy szabály megkerülése után pedig höbörögni, hogy így egy másik szabály lesz ránk érvényes pedig egyszerűen taplóság.

Közben megnéztem, hogy ki volt ez az arc. Bár honlapjuk nincsen (Magyar Vendéglátó Iparkamara), de minek is 2009-ben, de itt megtaláltam, hogy Háber Tamásról van szó. Gratulálunk neki, reménykedjünk, hogy a közel jövőben a Darwin díjat is elnyeri.

Ui.: szerintem jó dolog a dohányzás korlátozása, pláne ha így nem kell minden esti parti után hajat mosnom. Meg passzívan dohányoznom.

Szólj hozzá!

Címkék: köztér

A bejegyzés trackback címe:

https://szorpepe.blog.hu/api/trackback/id/tr201161658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása