HTML

Címkék

blog (17) budapest (19) buli (12) cég (7) egyetem (14) élet (39) érzés (16) étel (16) fénykép (18) film (15) flash (55) hdr (6) internet (33) ital (5) játék (13) köztér (35) ötlet (20) szabad (6) tipp (11) tudomány (9) vásárlás (12) zene (40)

Ilyen is van

Firefox 3 Pidgin

Zene nélkül...

Szörp és epe

Ez egy énblog. Ne keress benne értelmet, rendszert vagy bármilyen struktúrát. Néha hőbörgök, néha apró-cseprő megjegyzéseket teszek, néha ötletelek. Ez a blog olyan mint a mindennapok. Néha édes, mint a szörp, néha keserű, mint az epe.

Esti bor a Gellérthegyen nyista

2009.05.20. 18:25 szörp epe

Van ez a cikk az urbanista blogon, amely leírja, hogy Újbudán a mai naptól este 10 után nincs alkohol, kivéve a ZP, Rió, meg egyéb helyek. Közben indexen is megjelent. Kommenteket végigolvastam, néhány megjegyzés.

  1. Itt van a BME, ELTE és jónéhány koli jelentős része. Bölcs döntés volt ez?
  2. Valóban, Schönherz Qpa. Nem elfelejtendő, hogy az exschönherzesek elég sok helyen ott vannak. Nem bölcs velük újat húzni.
  3. Kolirendezvényt kb 2 másodperc átminősíteni kulturális rendezvénnyé, így azok maradnak (sőt, a legtöbb hely is így maradhat). Így bölcs volt-e a döntés?
  4. ZP, RIÓ. Szerintem kellenek ilyen helyek. Mármint ami szabadtéri, nagy, viszonylag olcsó (nem a tesco-s sörhöz, hanem más szabadtérikhez viszonyítva), és tényleg lehet jót bulizni. A hangerő már más kérdés, a reggeli szeméttengerről, amit a T. látogatók hagynak szerteszéjjel nem is beszélve, ezeket a problémákt kezelni kell(ene), de egyszerűbb az alkoholra fogni.
  5. Alkoholt inni jó, sok alkoholt inni nem jó. De a kulturált alkohol fogyasztást nem lehet rendelettekel előidézni, ahoz más kéne.... na persze ezt hiába magyarázza az ember, jogász alkatú politikusoknak.
  6. Nálunk a Ferencvárosban este 11 után nincs alkohol a boltokban és kész. Az éjjel nappalik többnyire bezártak, kocsma meg kb 12ig van úgyis, szabadtéren 10 után gondoskodnak a helyek, hogy ne ordítozz. Nem tökéletes, de elfogadható megoldás.
  7. ZP, RIÓ 2: Igen, ebből valakik valahol sok pénzt kapnak. Ezen még meglepődik bárki is? Jelzem, ez nem MSZP sajátosság. Abban az esetben lenne az, hogyha amikor FIDESZ lesz egy-az-egyben betiltaná ezeket a helyeket. Fogja? Na ügye.
  8. Molnár Gyulával eddig semmi bajom, alapvetően egy szerethető fickó volt, pl. rendeszeresen engedélyt adott a Lágymányosi Egyetemi Napok szervezésére (mert az egyetem néha keresztbetett a hallgatóinak, és inkább az 5 méterre onnan lévő önkormányzati területre szerveztük). Gyanítom, hogy most se csinálta volna magától, csak hát ez politika, ki kellett fogni a Fiatal Demokraták vitorlájából a szelet.... vagy nem.  Nehéz dolog a politika, és értem én, hogy az itteni szavazóknak kell kedvezni, de vajon az itt dolgozó kisvállakozók, boltosok nem szavazói?
  9. Aláírtam múlt héten én is, hogy ne legyen rendelet... bár eredménye nem lesz szerintem nagyon.

Azt gondolom, hogy ezt a nyári szabadtéri szórakozást nem nagyon lehet már kiírtani a köztudatból, kifejezetten igénylik az emberek. Ezt most a ZP szolgáltatja szinte egyedül (Hajógyári sziget más árkategória). Ennek kéne valahogy kulturáltan az élére állni, úgyhogy a helyi lakosok is tudjanak azért pihenni. Na persze, ha egy nyugdíjasnak nincs jobb dolga, mint hogy egész éjjel hallgatózzon, az azért is feljelenti az embert, ha füstöl a kéménye (nálunk megtörtént eset).

Végül még egy apróság. Kissé ellentmondásos, hogy miközben az egyetemisták sírnak, hogy nincs pénzük tandíjra, most meg azt hiányolják, hogy nem vehetnek alkoholt. Nem bántásból, tisztában vagyok vele, hogy a HÖOK és a politikai pártok a tandíj menteséget többnyire a hallgatók megkérdezése nélkül követelik habzó szájjal, + valószínűleg ez két réteg, mármint aki tandímentességet akar, és aki meg sörözni órákt után.

Megjegyzem, én tandíj mellett vagyok, de az esti sör mellett is (mértékkel persze).

Szólj hozzá!

Címkék: budapest köztér

A bejegyzés trackback címe:

https://szorpepe.blog.hu/api/trackback/id/tr971133948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása