HTML

Címkék

blog (17) budapest (19) buli (12) cég (7) egyetem (14) élet (39) érzés (16) étel (16) fénykép (18) film (15) flash (55) hdr (6) internet (33) ital (5) játék (13) köztér (35) ötlet (20) szabad (6) tipp (11) tudomány (9) vásárlás (12) zene (40)

Ilyen is van

Firefox 3 Pidgin

Zene nélkül...

Szörp és epe

Ez egy énblog. Ne keress benne értelmet, rendszert vagy bármilyen struktúrát. Néha hőbörgök, néha apró-cseprő megjegyzéseket teszek, néha ötletelek. Ez a blog olyan mint a mindennapok. Néha édes, mint a szörp, néha keserű, mint az epe.

Melegfelvonulás

2009.08.31. 11:08 szörp epe

Rövidesen itt az ezévi Pride felvonulás, és a blogoszfére felizzik az üzenetektől, meg a facebook-os falamon is egyre több az ezzel kapcsolatos link, vélemény. Olvasom ezt a cikket is a Kettős mércén.

Ami a köztéri részét illeti, csak annyit mondanék, hogy nem értem minek kell hisztizni annyit: vonuljanak szegények oda és akkor és úgy, ahogy akarnak (a törvényes keretek között). Annál több csinos lány marad meg nekem. Ami érveket leírnék itt, azt már sokan elmondták helyettem, a végső véleményem úgyis az, hogy az ellenzők nem elvi (érvelős) alapon támadják a felvonulást, hanem szimplán csak balhézni akarnak, dühösnek lenni és jól megverni valakit, illetve mindenkit, aki más mint ők. Nekik sincs egy rendes hobbijuk, ahelyett, hogy horgászni mennének.

Ami a másik részét is illeti, ezt kommenteltem be a Kettős mércén:

Mostanában sokat gondolkoztam ezen a dolgon, márminthogy melegség léte.
Matematikai oldalról foglalkozok az evolúcióval (genetikus programozás, evolúciós algoritmusok etc.), és nekem nagyon úgy tünik, hogy nemhogy deviancia a homoszexualitás, hanem egyenesen következménye az evolúció mechanizmusának.

Látva a genetikus algoritmusok keresési módszerét, azt hiszem, hogy a nem többségihez hasonló szexualitással rendelkező emberek az evolúció próbálgatásai a keresési tér egy más részén.

Másrészről van egy kulturális vonulata is, mára már biztosnak tűnik, hogy van kulturális evolúció is, hasonló mechanizmusokkal, de lényegesen gyorsabb ütemmel (gondolok itt például a mém elméletre, ami egész jól leírja pl. a divatokat). Azt hiszem, hogy a homokosok az átlagosnál érzékenyebben reagálnak a kulturális változásokra, ezáltal segítve kulturális térben történő keresés hatékonyságát. Egyszerűen ők több mindent kipróbálnak, innen jön a teljesítmény növekedés.

Sőt a fenti kettő elméletet kombinálva talán az is igaz, hogy azért stagnál a homoszexuálisok aránya a társadalomban, mert ez az arány (mennyi lehet? 1-2%) ami a kulturális evolúciót legjobban támogatja (a keresés természeténél fogva beáll erre a szintre) a biológia. Bár lehet, hogy ez csak egy jó hipotézis (a biológiai evolúció támogatja a kulturálist), de azt is gondolom, hogy a biológiai evolúció mechanizmusából következik a kulturális evolúció megléte.

Szólj hozzá!

Címkék: tudomány köztér

A bejegyzés trackback címe:

https://szorpepe.blog.hu/api/trackback/id/tr461350280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása