HTML

Címkék

blog (17) budapest (19) buli (12) cég (7) egyetem (14) élet (39) érzés (16) étel (16) fénykép (18) film (15) flash (55) hdr (6) internet (33) ital (5) játék (13) köztér (35) ötlet (20) szabad (6) tipp (11) tudomány (9) vásárlás (12) zene (40)

Ilyen is van

Firefox 3 Pidgin

Zene nélkül...

Szörp és epe

Ez egy énblog. Ne keress benne értelmet, rendszert vagy bármilyen struktúrát. Néha hőbörgök, néha apró-cseprő megjegyzéseket teszek, néha ötletelek. Ez a blog olyan mint a mindennapok. Néha édes, mint a szörp, néha keserű, mint az epe.

Film: Wanted (+képregény ízelítő)

2009.08.10. 15:10 szörp epe

Kezdteben vala a Wanted képregény Mark Millar-től. Elolvastam, és tényleg jó.

Az alapsztori a következő: ebben a világban is voltak szuperhősök és szupergonoszok, csak egyszer a szupergonoszok megunták, hogy mindig szétrugják a seggüket, és összefogtak. Halomra ölték a szuperjókat (vagy némelyknek csak szimplán kitörölték az emlékezetét), és átvették a világ irányítását. Ennek első lépéseként minden emléket eltöröltek a szuperhősökről (ezzel kizárva a lázadás minden formáját), és ők maguk is eltüntek a világról, a háttérből irányítják a bűnözést, a gazdaságot és minden mást is. Ha viszont véletlenül valamelyiknek kedve szottyan egyet lövöldözni, pár nőt megerőszakolni, akkor egy külön szervezet foglalkozik az esetek eltussolásával. A köznapi ember nem tudhat a szuperképességekről.

A sztori ebben a világban egy kis senkiről szól, aki váratlanul meg tudja, hogy az egyik szupergonosz gyereke. Némi kiképzés után részt vesz egy kis szupergonosz bandaháborúban, ami után a szupergonoszok egyik vezetője lesz.

Mivel tetszett a képregény, idejét láttam, hogy a filmet is megnézzem.

Két szereplő miatt voltak pozitív várakozásaim: Morgan Freeman (egyre gyakrabban játszik gonosz háttér irányítót) és Angelina Jolie (hátha ebben a filmben is vetkőzik) (igen, vetkőzik).

Inkább negatív várakozásom volt, mert "valaki mesélte", meg hát képregény feldolgozás.

Hát csalódtam minden téren. Egyrészről a sztorit kb 80%-ban megváltoztatták. Másrészről jó a film.

Az eredeti sztoriból annyi maradt, hogy egy tök átlagos emberkének egyszercsak megmondják, hogy egy nagyon szuperképességű gyilkos fia, ezután meg van egy brutális kiképzés, nem konvencionális módszerekkel.

Szupergonoszok helyett viszont gyilkosok vannak, szuperképességek helyet szimpla adrenalin pumpa, és rengeteg ellőt lőszer. A harcok maradtak látványosak (sőőőt), de gonosz célok helyett a hit hatalma áll. És itt is van egy nagy csavar a film legvégén, bár az is nagyon máshogy, mint a képregényben.

Újranézhetővé teszi a filmet: a kiképzés jelenetei, a látványos harcok, Danny Elfman zenéje, és az amikor már tudod mi a végén a csavar, és újra meg akarod nézni, hogy tényleg már az elején is látszott-e ez.

Szólj hozzá!

Címkék: film képregény

A bejegyzés trackback címe:

https://szorpepe.blog.hu/api/trackback/id/tr981300511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása