HTML

Címkék

blog (17) budapest (19) buli (12) cég (7) egyetem (14) élet (39) érzés (16) étel (16) fénykép (18) film (15) flash (55) hdr (6) internet (33) ital (5) játék (13) köztér (35) ötlet (20) szabad (6) tipp (11) tudomány (9) vásárlás (12) zene (40)

Ilyen is van

Firefox 3 Pidgin

Zene nélkül...

Szörp és epe

Ez egy énblog. Ne keress benne értelmet, rendszert vagy bármilyen struktúrát. Néha hőbörgök, néha apró-cseprő megjegyzéseket teszek, néha ötletelek. Ez a blog olyan mint a mindennapok. Néha édes, mint a szörp, néha keserű, mint az epe.

Média pepszisen

2009.03.19. 18:04 szörp epe

A ma reggeli pepszis óra témáj a média és a gyerekek volt, azért volt néhány érdekesebb gondolat a nagy közhelyek mellett is:

  • Előadó csaj mondta, hogy amerikai kutatók kimutatták, egy gyerek 12 éves koráig 200x ezer erőszakos cselekedetet lát, és 40x ezer halottat, és megkérdezett minket, hogy szerintünk ez hogy hat rá. (A halottas dologgal most nem foglalkozok, egyszer talán írok erről is egy hosszabb posztot.) Viszont visszakérdeztem, hogy készült-e olyan felmérés, hogy a gyerek mennyi "ölelést" lát (mint pozitív , követendő példát), és hány születő/létező szerelmet. Azt gondolom, hogy ha ezt is érdemes lenne hasonló séma alapján megvizsgálni (és a kérdésbe is szó szerint áthelyettesíteni ezt a fajta vizsgálatot is). Talán az így kapott következtetés már jobban igazodna a valósághoz.
  • A testkép és a média kapcsolatáról volt az, hogy a gyerekeket manapság nagyban befolyásolja a médiából áradó irreális szépségideál. Erre a szimpatikus pszichós srác megjegyezte, hogy nem igazán van összehasonlítható kutatás a múltból erre. Igen, erre már gondoltam én is, hogy néhány jelenség csak azért mutat növekvő tendenciát a múlttal szemben, mert egyre jobban tudjuk mérni (vagy egyáltalán tudjuk mérni azt).
  • Félig-meddig meglepődve vettem tudomásul, hogy nem az ORTT számozza fel a műsorokat, hanem a tv csatornák, bár jobban belegondolva logikus (mármint erőforrások szempontjából), hogy az ORTT csak a problémás esetekkel foglalkozik, a nagyját meg rábízza a csatornákra, ők úgy is megnézik elötte, mit adnak le.
  • Teljesen meglepődve vettem tudomásul, hogy a gyerekek nagyobb arányban néznek horrort, mint pornót (adatot kéne nézni.... de inkább elhiszem mégiscsak). Pedig azt gondoltam volna, hogy jobban érdekli őket az ellenkező nem, mint Walter, a baltás gyilkos. Persze az is lehet, hogy ezt az összes gyerekre vetítették le, és 12 év felett már megy a pornó + persze naívan (vagy nem? majd kérdezősködök) gondolom, hogy a csajok kihagyják a pornó jelentős részét.

Ja, záró feladat: (Csoportmunkában pszichos sráccal meg nyelvész sráccal): Mit tennél, ha elsős gimnazista lányokat lepnél meg az iskolában, amint a Cosmopolitan szexrovatát olvasnák? Válaszunk: "Semmit".

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: egyetem pszichológia

A bejegyzés trackback címe:

https://szorpepe.blog.hu/api/trackback/id/tr151012427

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: bitcoin news updates 2018.04.03. 04:40:57

Napi Cuki Náciki! Túróné Rudi Aranka viszont úgy gondolja, Shalomné Küsher Aranka nem tehet róla hogy ebben az országban, 20 forinttért annyi barátot vásárolhatsz magadnak mint ondóban a sperma - smx magaZin blog

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása