HTML

Címkék

blog (17) budapest (19) buli (12) cég (7) egyetem (14) élet (39) érzés (16) étel (16) fénykép (18) film (15) flash (55) hdr (6) internet (33) ital (5) játék (13) köztér (35) ötlet (20) szabad (6) tipp (11) tudomány (9) vásárlás (12) zene (40)

Ilyen is van

Firefox 3 Pidgin

Zene nélkül...

Szörp és epe

Ez egy énblog. Ne keress benne értelmet, rendszert vagy bármilyen struktúrát. Néha hőbörgök, néha apró-cseprő megjegyzéseket teszek, néha ötletelek. Ez a blog olyan mint a mindennapok. Néha édes, mint a szörp, néha keserű, mint az epe.

Miért pont

2008.08.23. 21:28 szörp epe

Na ok, egy ideje már kerülgetem ezt a postot, inkább gyorsan túl leszek rajta, hogy ne felejtődjön el, mint ahogyan annyi más dolog szokott az életben (majd holnap, majd egyszer,...).

Az utóbbi időben kicsit gyakrabban olvastam politikai blogokat, egyrészről mert jó képben lenni mindenféle nézőponttal, másrészről meg úgy általában véve is érdekel, hogy merre tartunk, a a jövőnk a tét csak.

Azt hiszem, ha valahogy fel kellen osztanunk a ma történéseit, akkor az értelmes beszéd felől a legtöbb ember kábé 10 másodperc alatt eljut oda, hogy hülyegyurcsány - hülyeorbán, és onnantól kezdve már nem lehet értelmesen beszélni semmiről. Ami a nagyobbik baj, hogy én is bele szoktam esni a lövészároklásba, pedig azért értelmes embernek tartom magam, na sebaj, majd igyekszem jobban (még jobban). Csakhát ott vannak a sztereotípiák, azok sem segítenek igazán. Pedig azért valahogy kéne az értelmes beszéd, a reális helyzetlátás előbb utóbb, mert nem mennek igazán jó irányba a dolgok.

Hogy ez most miért is kívánkozott ki belőlem? Gyakran olvasom Tóta W. blogját, úgy kábé találkozi a mondanivalója az elképzelésseimmel, ugyan ezzel-azzal nem értek egyet, vele ellentétben van választott pártom is (legalább van kiben újra meg újra csalódni), de nagy általánosságban rendben van a mondanivalója (oké, a részletekben is). Volt nemrégen egy postja, ami pár a blogja szempontjból, de pont arról szól, hogy miért nincs értelmes vita itten. Igaz. Így van tényleg, ahogy leírja.

Az alap gondnak azt érzem, hogy komolyabb kérdéseket már félek közvetlen baráti társaságon kívűl megvitatni, mert 1 másodpercen belül bele esek egyik vagy másik táborba, ahonnan már nincs kiút, és ez rossz. Tehát a párbeszéd már itt megakad (és aztán hallgathatom, hogy gyurcsánytakarodj meg orbánnáci). Miért ne lehetne azon kívül más mondanivalóm a felsőoktatásról pl (amiben azért enyhén szólva is szakértő vagyok) hülyemagyarbálint vagy hülyepokorni? Nem dramatizálnám túl a dolgokat, de kéne néha párbeszéd. Akarom mondani értelmes párbeszéd kell, ahol nem poltikia arculatvesztés azt mondani, hogy bocsi tévedtem. Ez az amire nemcsak a pártoknak, hanem főleg az emberknek lenne szüksége, de most azonnal. Oké, most jöhetne ide egy szöveg, hogy ki nem tett meg mindent a párbeszédért, de kihagyom. Egyrészről mindkét oldalt hibásnak tartom, de nem egyenlő mértékben, másrészről megcsak most nem.

Na jó ennyi volt az öntépő közjátékból, nem is volt nehéz megírni. Közéleti téma lesz még biztosan, de valahogy azt érzem, hogy pusztába kiáltott minden szó, tenni kéne már valamit.

Szólj hozzá!

Címkék: blog köztér

A bejegyzés trackback címe:

https://szorpepe.blog.hu/api/trackback/id/tr29629674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása