HTML

Címkék

blog (17) budapest (19) buli (12) cég (7) egyetem (14) élet (39) érzés (16) étel (16) fénykép (18) film (15) flash (55) hdr (6) internet (33) ital (5) játék (13) köztér (35) ötlet (20) szabad (6) tipp (11) tudomány (9) vásárlás (12) zene (40)

Ilyen is van

Firefox 3 Pidgin

Zene nélkül...

Szörp és epe

Ez egy énblog. Ne keress benne értelmet, rendszert vagy bármilyen struktúrát. Néha hőbörgök, néha apró-cseprő megjegyzéseket teszek, néha ötletelek. Ez a blog olyan mint a mindennapok. Néha édes, mint a szörp, néha keserű, mint az epe.

The Scourge - zombi túlélős

2008.08.14. 22:37 szörp epe

A horror filmeket nem annyira szeretem, annál meglepőbb, hogy a horror játékokat viszont igen, amelyek azért lényegesen nagyobb bele/átélési lehetőséget biztosítanak (pont ezért félelmetesebbek is). Ehhez az átéléshez pedig legfontosabb a hangulat, amit viszont nem feltétlenül a fotorealisztikus grafika ad vissza.

A The Scourge egy kisérleti játék, versenyre készült (a linken le is tölthető). A sztori banálisan egyzerű, egy házba ragadtunk, amelyet éppen zombinak látszó szörnyek leptek el, a cél hajnalig túlélni.

A ház maga egyetlen szoba, ebben lehet körbe-körbe mászkálni. Ahogy a képen is látható fehér felsős avatárunkat pillanatok alatt körbeveszik a sötét gonoszak, hogy kedvükre vacsorázhassanak habtestéből.

Ami a hangulatot bíztosítja az egyfelöl a fények alkalmazása, a lámpánk segítségével mindig csak egy részét látjuk a környezetünknek. Másrészről a nyomasztó háttérzene, amely önmagában is folyamatosan kelti a feszültséget. Harmadrészt a játék történetszerű kialakítása (nem gém óver, pléj ögen van, hanem "the story is worth telling again"). Szintén nagyon mókás, hogy a fordulópontok (pl.: a fegyver megtalálása) a régi lapozgatós könyvek hangulatában történik, de továbbra is a narrátor szemszögéből. Az eltérő választások miatt kicsit másképpen is alakulnak a dolgok, érdemes további fordulókban a további lehetőségeket is kipróbálni.

Esti órákban lefekvés előtt, és relaxációra munka közben (pláne ha az irodában egyedül vagy) abszolút alkalmas.

 

Szólj hozzá!

Címkék: játék

A bejegyzés trackback címe:

https://szorpepe.blog.hu/api/trackback/id/tr50616429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása