HTML

Címkék

blog (17) budapest (19) buli (12) cég (7) egyetem (14) élet (39) érzés (16) étel (16) fénykép (18) film (15) flash (55) hdr (6) internet (33) ital (5) játék (13) köztér (35) ötlet (20) szabad (6) tipp (11) tudomány (9) vásárlás (12) zene (40)

Ilyen is van

Firefox 3 Pidgin

Zene nélkül...

Szörp és epe

Ez egy énblog. Ne keress benne értelmet, rendszert vagy bármilyen struktúrát. Néha hőbörgök, néha apró-cseprő megjegyzéseket teszek, néha ötletelek. Ez a blog olyan mint a mindennapok. Néha édes, mint a szörp, néha keserű, mint az epe.

Fröccsözés

2009.05.26. 18:47 szörp epe

Itt a nyár, lehet ismét fröccsözni, ami nemcsak egy ital, hanem egyúttal életérzés is, ráadásul hungaricum. Én bevállalom.

Egyrészről jó nyáron, mert szódatartalmával jobban csökkenti a szomjúságot, és segít a folyadékpótlásban is. Mindezt úgy, hogy a hőmérséklet függvényében állítható a szóda százalék.

Másrészről jó kalória szempontjából is, hiszen az alkohol fajták közül ebben a fehér száraz bor a legjobb (amiből a fröccs a legjobb), és ez még higításra is kerül. Bár itt van egy kotra veszély, hogy eléggé itatni tudja magát, szóval csínyján kell bánni vele, esetleg időnként beiktatni egy alma fröccsöt (bor helyett almával készül).

Végül a magyar Wikipédiáról a mennyiségekről, hogy tudjál mit kérni, illetve el is tudd magyarázni a pultosnak mit is akarsz: 

Fröcs neve Bor mennyisége
(dl)
Szódavíz mennyisége
(dl)
Szódavíz részaránya
(százalékban)
Krúdy-fröccs 9 1 10
háziúr 4 1 20
nagyfröccs 2 1 33
házmester 3 2 40
polgármester 6 4 40
kisfröccs 1 1 50
maflás 5 5 50
viceházmester 2 3 60
hosszú lépés 1 2 67
lakófröccs 1 4 80
távolugrás: 1 9 90

Kisfröccs alapok. Kisfröccsből az ember mindig egyből kettőt kér, mert nem tart olyan sokáig úgyse. Páratlan számú kisfröccs csak úgy kerülhet, hogy az ember a pultnál kikér egyet érkezéskor, azt felhajtja így ellenőrizve a bor minőségét (meg ekkor úgyis szomjas), és ha minden rendben lévőnek látszik, akkor lehet rendelni mennyiségben.

Nagyobb mennyiséget (0,5l-nél többet) nem nagyon érdemes kérni, mert megmelegszik. Legjobb döntés a nagyfröccs (estére), vagy a hosszúlépés, nagyobb társaságban a kisfröccs (ha mindenki iszik). Esetleg fajsúlyosabb beszélgetések alá egy házmester.

Szólj hozzá!

Címkék: ital érzés

A bejegyzés trackback címe:

https://szorpepe.blog.hu/api/trackback/id/tr901145320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása