HTML

Címkék

blog (17) budapest (19) buli (12) cég (7) egyetem (14) élet (39) érzés (16) étel (16) fénykép (18) film (15) flash (55) hdr (6) internet (33) ital (5) játék (13) köztér (35) ötlet (20) szabad (6) tipp (11) tudomány (9) vásárlás (12) zene (40)

Ilyen is van

Firefox 3 Pidgin

Zene nélkül...

Szörp és epe

Ez egy énblog. Ne keress benne értelmet, rendszert vagy bármilyen struktúrát. Néha hőbörgök, néha apró-cseprő megjegyzéseket teszek, néha ötletelek. Ez a blog olyan mint a mindennapok. Néha édes, mint a szörp, néha keserű, mint az epe.

Currys spárga kaja recept

2009.04.25. 15:18 szörp epe

Csütörtöki menü jól sikerült, úgyhogy rögzítem recept formában is:

Hozzávalók:

  • Negyed zeller
  • 4 gerezd fokhagyma, 2 fej hagyma
  • 1 csomag spárga
  • 1 csirkemell
  • 1 üveg zöld magozott olivabogyó
  • Fűszerek: só, izlés szerint (curry, bors), de a csirke elég sokat elbír
  • 1 csomag (fél kiló) tészta
  • Szójaszós, petrezselyem
  • Salátának: káposzta, spenót, aszalt paradicsom

Wokba: negyed zeller apró kockákra darabolva, 4 gerezd fokhagyma darabolva (nem szeretem nyomni), két fej hagyma szeletelve. Ezt olivaolajon kicsit megpirítani (a zeller később teljesen pépesedik, sűrítve majdan a szószt). Kicsit érdemes sózni/vegetázni, hogy a hagyma ne legyen teljesen édes.

Ha már a hagyma is kellemesen megpuhult, akkor kb 2 deci vízzel felönteni (áljon benne elég, de nem kell a wokot tökig önteni, később utántölthető, nem kell egészen az összes matériát fedni, mert inkább párolni akarunk nem főzni, a sok víz a szósz miatt kell). Ebbe kell belerakni a vékonyra feldarabolt csirkemellet. Én csak egyet raktam, mert nem vagyunk nagyon húsevők, és kicsit fagyos is volt még, de ez sem baj neki szépen ki fog főni. Fedőt rá, majd a víz miatt szépen puhára párolódik.

Fűszerezés ezúttal minimális volt, mert a vendégek nem nagy fűszer evők, úgyhogy kis bors, és indiai curry fűszerkeverék mértékeltesen.

Viszonylag gyorsan megfő így a husi is (ha már fehér a belseje is, akkor jó), ezért kb félidőnél ráraktam a kicsire darabolt spárgát (minden darabot úgy kell belőni, hogy a villára jól felférjen).

Végül pedig egy feladarabolt olivabogyó ment rá. Én az olivabogyó szaftját is rá szoktam egy az egybe önteni a szószra ne menjen az se kárba, ad neki egy kis jó savanykás/sós ízt.

Amikor már a husi is kész, és a spárga is jól megpuhult, akkor a lefőtt tésztát (Gyermelyi VitaPasta zöldséges orsó, mert szép színes, egészséges és finom is) ráönteni (kicsit keményre kell hagyni, mert a szaftot úgy is beszívja, így lesz jó ízes a tészta is), kis szójaszószt rá, és még egy kicsit pirítani kell a wokban. Amikor majdnem kész, akkor egy csokor petrezselymet ráaprítani.

Salátának káposztasaláta volt spenótlevéllel és aszalt paradicsommal (hogy legyen minden színből).

Szólj hozzá!

Címkék: étel főzés

A bejegyzés trackback címe:

https://szorpepe.blog.hu/api/trackback/id/tr531085830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása