HTML

Címkék

blog (17) budapest (19) buli (12) cég (7) egyetem (14) élet (39) érzés (16) étel (16) fénykép (18) film (15) flash (55) hdr (6) internet (33) ital (5) játék (13) köztér (35) ötlet (20) szabad (6) tipp (11) tudomány (9) vásárlás (12) zene (40)

Ilyen is van

Firefox 3 Pidgin

Zene nélkül...

Szörp és epe

Ez egy énblog. Ne keress benne értelmet, rendszert vagy bármilyen struktúrát. Néha hőbörgök, néha apró-cseprő megjegyzéseket teszek, néha ötletelek. Ez a blog olyan mint a mindennapok. Néha édes, mint a szörp, néha keserű, mint az epe.

LEGO Penrose 3szög

2009.01.11. 22:29 szörp epe

Hát én sokáig azt hittem, hogy ha a matematikusok valamira azt mondják, hogy az lehetetlen, akkor az tényleg az. Aztán amikor benőtt a fejem rájöttem, hogy ez leggyakrabban nem így van, szóval a legtöbb minden igenis lehetséges. Persze azért vannak olyan dolgok, amelyek csak a szokásos szabályok jelentős módosításával lesznek megvalósíthatók.

Egy ilyen elképzelt test a Penrose háromszög, ami gyakorlatilag egy Möbius szallagnak felel meg, de nem készíthető el 3D-ben (mintahogy a Möbius sem 2Dben), vagyis ez egy lehetetlen test. Ezeket általában valami optikai illúzióval teszik valóságossá, hogy a szemlélő elsőre azt higgye egy valós testet lát, aztán közelebb megtekintve rájöjjön, hogy mégse.

De most úgy néz ki, hogy az ördögien építő, fanatikus legósoknak még ez is sikerült (nem fotosopp):

Na persze ez is csak egy optikai illúzió, bár mint kezdő építő nekem is tartott vagy 5 percig, amíg rájöttem, hogy hol is van a (képzeletbeli) kutya elásva. De akkor is nagyon jópofa.

Eredeti cikk itt található.

Szólj hozzá!

Címkék: tudomány lego

A bejegyzés trackback címe:

https://szorpepe.blog.hu/api/trackback/id/tr23871838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása