HTML

Címkék

blog (17) budapest (19) buli (12) cég (7) egyetem (14) élet (39) érzés (16) étel (16) fénykép (18) film (15) flash (55) hdr (6) internet (33) ital (5) játék (13) köztér (35) ötlet (20) szabad (6) tipp (11) tudomány (9) vásárlás (12) zene (40)

Ilyen is van

Firefox 3 Pidgin

Zene nélkül...

Szörp és epe

Ez egy énblog. Ne keress benne értelmet, rendszert vagy bármilyen struktúrát. Néha hőbörgök, néha apró-cseprő megjegyzéseket teszek, néha ötletelek. Ez a blog olyan mint a mindennapok. Néha édes, mint a szörp, néha keserű, mint az epe.

Hoppla Hopp társas

2009.01.11. 10:05 szörp epe

Új társasjátékkal bővült a repertoárunk, a tegnapi zsákmány a Hoppla Hopp. Én alapvetően memória játéknak mondanám, de nagyon poén, ideális kocsmába is (kiegyenlítősen pláne hatékony szociális eszköz).

A doboz szerint 2-6an játszhatják, ez szerintem tetszőlegesen növelhető, csak a további játékosok adott esetben unatkoznak, mert sokáig tart, amíg sorra kerülnek. A játékidő 10 perc, ez viszont tényleg annyi.

A dobozban található 21 kis kartonkorong, ezeken különféle egyszerű, hétköznapi tárgy található, pl. autó, kefe, csizma, kalap stb, ezeket kör alakban felállíottuk (a leírás szerint ugyan spirál kéne (lásd kép), de a kör azért jobb, mert ott folyamotsan lehet menni, ha valaki pl. gyorsan tudja mondani). Ezen kívűl van 2+1 fakorong (a +1 a profiknak kell csak), ezeket sorban fel kell rakni egymás mögé. Az éppen soron lévő játékos feladata pedig az, hogy a mindig megmondja mi van a hátsó korong alatt, amit egy másik játékos ekkor felemel (kiderül, hogy jót mondott-e), majd a másik korong elé rak (így lesz nyusziugrás a két korong között). Egy játékos köre így addig fog menni, amig jókat mond, vagy ameddig le nem jár az ideje (ez állítólag 30 másodperc, de van egy kis homokóra is a dobozban). Időnként meg újra kell rendezni a tárgyas korongokat, hogy ne lehessen megjegyezni a sorrendet.

Élőben persze kb 10 másodperc alatt meg lehet érteni a szabályokat, szóval nem kell aggódni.

Szóval nem egy bonyolult észjáték, csak jó memória, és megfelelő koncentrációkészség kell hozzá, de viszon nagyon poén, mindenkinek és szinte minden körülmény között csak ajánlani tudom. Viszonylag olcsó is, mi kb 1300 Ft-ért vettük a Játékszigetben, de szerintem házilag is elő lehet állítani (akár vicesebb formában is, pl tárgyak helyett matematikai fogalmak, amelyeknek a definicíóját kell mondani, tanuláshoz is jó...).

Szólj hozzá!

Címkék: játék

A bejegyzés trackback címe:

https://szorpepe.blog.hu/api/trackback/id/tr3870427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása