HTML

Címkék

blog (17) budapest (19) buli (12) cég (7) egyetem (14) élet (39) érzés (16) étel (16) fénykép (18) film (15) flash (55) hdr (6) internet (33) ital (5) játék (13) köztér (35) ötlet (20) szabad (6) tipp (11) tudomány (9) vásárlás (12) zene (40)

Ilyen is van

Firefox 3 Pidgin

Zene nélkül...

Szörp és epe

Ez egy énblog. Ne keress benne értelmet, rendszert vagy bármilyen struktúrát. Néha hőbörgök, néha apró-cseprő megjegyzéseket teszek, néha ötletelek. Ez a blog olyan mint a mindennapok. Néha édes, mint a szörp, néha keserű, mint az epe.

Felelős-e Jeszenszky Zsolt a gyerekemért? (Kurvára ne legyen az)

2009.01.08. 22:28 szörp epe

Ritka módon felbasztam az agyamat ezen a cikken, amit a DJ szövetség (egyesület) elnöke írt. Aztán rövid keresés után zolivagyok blogján találtam egy nagyon frappáns válasz is (Faszkalap-e Jeszenszky Zsolt?), úgyhogy eltekintek a részletes tárgyalástól, az ottani kommentek hatására kicsit lenyugodtam.

Csak néhány pont, hogy miért is van bajom ezzel a vizsgázzon-minden-dj dologgal:

  • A keverést önmagában én inkább nevezném szórakoztatásnak, művészetnek, hasonlóan mondjuk a festészethez, pláne a színészethez. Mint ilyet, hogy lehet vizsgákhoz kötni? Ha valaki csinálja, és megél a piacon, akkor miért ne csinálja?
  • Nagyon úgy néz ki, hogy ezt a DJ szervezetet inkább gazdasági/politikai okok miatt nyomatja ennyire ezt a szükséges vizsgát, ebben ez esetben aljas kétszínűség holmi minőségi vagy etikai okokra hivatkozni (amelyek szubjektív dologról lévén szó, nem értelmezhetőek, helyesbítek a közönség és az utókor ítél).
  • Milyen gazdasági tevékenységre gondolok? Az öreg róka tagok féltik a megélhetésüket az ifjú titánoktól, ezért kapcsolatrendszer segítségébel próbálják őket kiszorítani a pályáról, ha már nem tudják tehetségben felvenni a versenyt. Másrészről nyilván az egyesület is kapna pénzt a vizsgáztatásért, tanfolyamokért, ami 1 vagy több ember zsebét gazdagítja. Nagyon nem szép dolog gazdasági érdekcsoportot érdekvédelemnek álcázni (ja persze a sajá érdeke), hiszen minden szülő jóhogy harap, ha a gyerekéről van szó.
  • És mint tudjuk a gazdasági érdekből előbb utóbb politikai érdek lesz... Elég csak arra gondolni, amit az egyik kommentelő is írt a blogon JZs családjáról. Nem állítom, hogy ez bármit befolyásol, de nem lehet nem észrevenni néhány kiszólást az eredeti cikkben (underground, önjelölt, szubkultúra), ami rávilágit arra, hogy mennyire is lenne ez egy független dolog. Ergó: egyszer vagy a másik oldal buliján, máris csá a vizsgádnak.
  • Azt se értem, mi a hugy istenért kell egy dj-nek tűzvédelmi ismereteket tudnia? Azt a hely üzemeltetőjének kell tudnia, és amikor állandó alkalmazott, akkor eseleg neki is, de ez bőven nem annak folyománya, hogy ő az este során pakolja a lemezeket.
  • Bakker, ahhoz sem kell vizsga, ha az együtesemmel fellépni akarok, hanem engedély, meg jó számlák, meg megfelelő cégforma mögötte, ez az érdeke a közönségnek, az üzletfeleknek és az államnak is, akit hol érdekel, hogy valaki hót rossz, ha behozza az adóforintokat?
  • Azt írja JZs, hogy több száz, több ezer fiatal elött megmutatkozni felelőségteljes pozíció, amit tanítani kell. Most akkor nekem az iskolai versmondásra is kellett volna vizsgáznom? Vagy amikor az egyetemen a megnyitót tartottam? JZs tett vizsgát, amikor több 10000-100000 ember elét tárta gondolatait?  Nyílván nem.
  • Ír olyat is, hogy lehet valaki jó diszkós vizsga nélkül, mintahogyan lehet valaki jó Forma-1es pilóta jogsi nélkül, de azért még nem mehet közútra. Na ennek a kettőnek mi köze van egymáshoz, azt se értem. Ha valaki már jó diszkós, akkor neki mi a közút? A balatonröcsögei strand? A kiskunpusztai dizsi? Meg ne hasonlítsuk már össze a kettőt, a közúton az összes többi közlekedőt veszélyezteted, a dizsibe meg max azt, hogy beütik az arcod, ha nem jól csinálod, a két dologban totál más a felelőség.

Ha van valami amit gyűlölök, az az álszent, kétszínű, alattomos, sunyi hozzáállás, aki "etikai" "professzionalizmussal" takarózik, miközben az egyetlen lényeg számára, hogy valahogy ellensúlyozza a kispöcs komplexusát.

Összefoglalva a jelenlegi kormány kevés döntésével tudok ennyire 100 000%osan egyetérteni, mint a kötelező DJ vizsga eltörlésével.

UPDATE:

Jésszusom, most látom csak google-zés után, hogy JZs ráadásul a Proart és hasonlók fenegyereke, aki folyton azon siránkozik, hogy nem mennek a CD-k a boltban, mert mindenki letölti... Úgy tünik, azt irigyli a nem vizsgás (underground, muhaha) dj-ktől, hogy ők meg ennek ellenére megélnek a piacon pusztán a fellépésekből.

1 komment

Címkék: zene köztér

A bejegyzés trackback címe:

https://szorpepe.blog.hu/api/trackback/id/tr44866411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MasterMason 2009.05.12. 00:51:17

Nem érted sajnos a kérdését, legyilkolták a gyerekeket a hajógyári szigeten, és annak kapcsán tette fel ezt a kérdést!
www.youtube.com/watch?v=-XkJYxAY_uM

Ez meg a Mahaszról szól, igy sikkasztják el a pénzt a fiataloktól:
www.youtube.com/watch?v=xFB7k-Q7Btw
süti beállítások módosítása