HTML

Címkék

blog (17) budapest (19) buli (12) cég (7) egyetem (14) élet (39) érzés (16) étel (16) fénykép (18) film (15) flash (55) hdr (6) internet (33) ital (5) játék (13) köztér (35) ötlet (20) szabad (6) tipp (11) tudomány (9) vásárlás (12) zene (40)

Ilyen is van

Firefox 3 Pidgin

Zene nélkül...

Szörp és epe

Ez egy énblog. Ne keress benne értelmet, rendszert vagy bármilyen struktúrát. Néha hőbörgök, néha apró-cseprő megjegyzéseket teszek, néha ötletelek. Ez a blog olyan mint a mindennapok. Néha édes, mint a szörp, néha keserű, mint az epe.

E-republik

2009.01.07. 23:14 szörp epe

Új internetes közösségi játékkal nyomulok mostanában, az E-Republikkal. Bár azt igéri, hogy napi 10-15 perc elég rá, de ez persze nem igaz, a teljes mélységhez jóval több időt kell rászánni, ezért én is inkább kostólgatom a felszínét.

Ez a játék lényegében egy gazdasági-politikiai-szociális szimulátora a valódi világnak. A Földnek megfelelő területek, országok és nemzetek találhatók meg a virtuális térben, ahol azonban magad dönthetsz, hogy melyik ország állampolgáraként kívánsz élni.

Mit lehet csinálni benne:

  • Dolgozni, esetleg céget vezetni. Ezt mindenkinek kell gyakorlatilag, hogy meg tudja a napi kajára keresni a pénzt.
  • Edzeni, hogy ha háború van, akkor elég erős legyél a harchoz
  • Újságot olvasni: egy bizonyos szint felett mindenki írhat újságot. A médiában, illetve az egyes cikkekhez tartozó kommentekben nyílvánul meg a szociális lét.
  • Harcolni, ha háború van.

Munkánál, edzésnél, harcnál trivia kérdésekre kell válaszolni, hogy kiderüljön, mennyire voltál hatékony az adott tevékenységben, ez általában az adott régióhoz kapcsolódik, ahol éppen vagy (én most Norvégiában "lakok" mint vendégmunkás, így egyre jobban megismerem a norvég történelmet).

Eddig csak ezeket próbáltam ki, de van még más lehetőség is:

  • Tőzsdézni lehet pénzzel és árukkal. Ha van saját céged, ami termel valamit (amihez meg jó munkások kellenek), akkor ahhoz a nyersanyagot is meg kell venni, a készterméket eladni. Persze ehhez kell valami kezdőtőke is.
  • Politika: lehet pártot alapítani, és parlamentbe bekerülni (szavazás útján persze), és végül az ország elnöke is lehetsz kellő munkával.

Összeségében van mit csinálni, de néha már az újság olvasása is elég móka. A lényeg, hogy kellő időt kell rá szánni, sajna, ezért nem annyira pálya nekem.

Egyébként elég izgalmas dolgok történnek mostanában, éppen egy világháború van kibontakozóban. A játékban legerősebb eRománia (nagyon sok aktív játékosuk van) eMagyarország lerohanása után (van még egy területünk, szóval nincs minden elveszve), most éppen eOroszországot keblezte be (és volt minden: választási csalás, támadó háború...), amit a szövetségesei nem néznek jó szemmel, úgyhogy elég nagy a pögés.

Végül toborzás. eMagyaroszág folyton munkaerőhiánnyal küzködik, szóval jelentkezzetek minél többen. Ha írtok nekem levelet, küldök meghívót.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: játék internet

A bejegyzés trackback címe:

https://szorpepe.blog.hu/api/trackback/id/tr41864541

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: big data certification london 2019.06.13. 12:30:33

Állati ékszerek - Colour Your District

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása