HTML

Címkék

blog (17) budapest (19) buli (12) cég (7) egyetem (14) élet (39) érzés (16) étel (16) fénykép (18) film (15) flash (55) hdr (6) internet (33) ital (5) játék (13) köztér (35) ötlet (20) szabad (6) tipp (11) tudomány (9) vásárlás (12) zene (40)

Ilyen is van

Firefox 3 Pidgin

Zene nélkül...

Szörp és epe

Ez egy énblog. Ne keress benne értelmet, rendszert vagy bármilyen struktúrát. Néha hőbörgök, néha apró-cseprő megjegyzéseket teszek, néha ötletelek. Ez a blog olyan mint a mindennapok. Néha édes, mint a szörp, néha keserű, mint az epe.

Korhatáros kultúra

2008.12.29. 16:08 szörp epe

Óh, de jó ismét egy világmegváltó gondolat a korral haladni képtelen, amde mindenben az okosabbat szóló politikusok szájából: Korhatárossá tennék a britek a weboldalakat.

Zseniális ötlet, a tévéműsorokhoz hasnolóan az internetes weblapokon is szerepeljen a 12-es meg a 18-as karika.

Jelentem kérdéseim vannak:

  • Ki fogja ezt ellenőrizni? Jól képzett állami hivatalnokok? Körülöttünk szétfoszlik a ökoszféra, és ilyenre dobjuk ki a pénzt...
  • Minden egy lapon lesz ilyen vagy csak a főbb lapokon? (Bravó, ha az automatikusan generált oldalak millióit ember akarja átnézni.)
  • Ez azt is jelenti, hogy nem kerülhet ki tartalom, ha valaki nem nézi meg elötte?
  • Mi lesz a más országokból származó weblapokkal? Vagy azt kitiltjuk szépen?
  • Továbmenve: Miért kell megállni a tévénél, weblapoknál? Miért nem cimkézzük fel a könyveket is? Vagy egy Moby Dick gyerekkönyv?

Nem azt mondom, hogy a gyerek nem találhat olyan tartalmat a neten, ami nem neki való (a szólás szerint a neten minden megtalálható - és mindennek a pornó verziója is). De nem lehet, hogy erről inkább a szülőket kéne kitanitani? Hogy figyeljen a gyerekre? Esetleg töltsön el vele időt, hogy jobb hiján ne a számtógép elött üljön egész nap? Bár úgy nehezebb a droid nevelés, az való igaz...

Szólj hozzá!

Címkék: internet köztér

A bejegyzés trackback címe:

https://szorpepe.blog.hu/api/trackback/id/tr24847084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása