HTML

Címkék

blog (17) budapest (19) buli (12) cég (7) egyetem (14) élet (39) érzés (16) étel (16) fénykép (18) film (15) flash (55) hdr (6) internet (33) ital (5) játék (13) köztér (35) ötlet (20) szabad (6) tipp (11) tudomány (9) vásárlás (12) zene (40)

Ilyen is van

Firefox 3 Pidgin

Zene nélkül...

Szörp és epe

Ez egy énblog. Ne keress benne értelmet, rendszert vagy bármilyen struktúrát. Néha hőbörgök, néha apró-cseprő megjegyzéseket teszek, néha ötletelek. Ez a blog olyan mint a mindennapok. Néha édes, mint a szörp, néha keserű, mint az epe.

Maharaja étterem

2008.10.23. 23:44 szörp epe

Tegnap esti éttermi kalandozásaink újabb állomása a Maharaja étterem volt.

Őszintén szólva utóbbi időben egyre inkáb rákattanok az indiai ételekre. Kellemes fűszerezés (jó sok, ahogy szeretem), lehet enni teljesen hús nélkül is, de vannak húsos ételeik is (bárány, mmm) és egész meglepő ízkombinációk. És persze borzasztó laktató, ránézésre kis mennyiség is bőven elég még a nagy étkűeknek is (a tegnapi kétszemélyes vacsora maradékából ma jól laktunk ebédre).

Igazából már voltunk majdnem a helyen, csak akkor a vele egy tulajdonban lévő Himalaya nepáli étteremben, ahonnan emlékezetem szerint nem vittünk haza rossz emlékeket, de volt egy olyan érzésünk, hogy ide nem feltétlenül szeretnénk visszajönni.

Aztán érkezéskor kiderültek ezek gyorsan: dohos pincehelység (szellőztetni kéne), furcsán kihalt (eleinte csak mi voltunk, aztán jött még egy pár), semmi hangulatfokozó zene (valami kellemes indíai cucc nagyon feldobta volna a síri hangulatot), és az izlésemhez képest túl kommunikatív pincér (nem azt mondom, hogy rossz volt a kiszolgálás, csak túl sokat beszélt, de én jobban szeretek a partneremmel beszélgetni, mintsem a pincérrel).

Ezeken gyorsan túltettük magunkat, rendeltünk lasszit, szokás szerint mangósat (közben alkottunk egy teoriát róla, hogy a gyors jóllakásaink egyik oka az elfogyasztott lasszik mennyiségében keresendő, majd legközelebb ezt is leteszteljük). Előétel, főételek és kenyérkosár köretnek (rizst itthon is ehetünk). Hát a kaja az fenséges volt, már kezdem azt hinni, hogy nekem indiaiban nem is lehet rosszat adni. Nekem a kenyér is nagyon izlett, frissen sütve hozták ki (ezt akkor éreztük igazán, amikor ma ebédnél mikrózva ettük), és teljesen omlós volt még.

Árban elfogadható volt, 2 főre ital, előétel, főétel körettel és 8000 Ft-t fizettünk (és másnap egy ebédre is futotta belőle). Talán az 500/lasszi kicsit borsos (4et ittunk, az máris 2000).

Összefoglalva kaja 5ös, hely 3as. Talán az dobná fel, ha ez ember nagyobb társaságban menne (hátul szerintem simán elfér 20 fő is), mert akkor nem annyira feltünő a kihaltság.

Nem teljesen tiszta szívből, de azért ajánlom mindenkinek szívesen, de randira (pláne elsőre) nem kifejezetten alkalmas a hely az enyhe sivársága miatt, nagyobb társaságnak annál inkább.

Szólj hozzá!

Címkék: élet

A bejegyzés trackback címe:

https://szorpepe.blog.hu/api/trackback/id/tr22729075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása