HTML

Címkék

blog (17) budapest (19) buli (12) cég (7) egyetem (14) élet (39) érzés (16) étel (16) fénykép (18) film (15) flash (55) hdr (6) internet (33) ital (5) játék (13) köztér (35) ötlet (20) szabad (6) tipp (11) tudomány (9) vásárlás (12) zene (40)

Ilyen is van

Firefox 3 Pidgin

Zene nélkül...

Szörp és epe

Ez egy énblog. Ne keress benne értelmet, rendszert vagy bármilyen struktúrát. Néha hőbörgök, néha apró-cseprő megjegyzéseket teszek, néha ötletelek. Ez a blog olyan mint a mindennapok. Néha édes, mint a szörp, néha keserű, mint az epe.

Bevásárlókosár élet

2008.09.21. 21:02 szörp epe

Tegnap este a háromhavonta esedékes nagyon nagy bevásárlást abszolváltul a madaras tesco-ban. A bevásárlási technológia a szokásos, a kocsit a sorok közt középen hagyva balra-jobbra repültünk ki küldetéssek teljesítésére, így csökkent szépen lassan a bevásárló lista, a kocsiban lévő cucc meg szépen lassan szaporodott. Bár ahogyan néztem, sokan mások is ezt csináltak, azaz mindig elég sok magára hagyott kocsit lehetett látni.

Ekkor gondoltam arra, hogy mi lenne, ha mi nem szenvednénk a bevásárlólista összeállításával, majd a kívánt termékek levadászásával, hanem csak a sor vége felé egy kellően megpakolt kocsit egyszerűen hi-jackelnénk. Persze, valaki más biztos nagyon ideges lenne emiatt, én sem szívesen szúrtam el azt a másfél órát.

Viszont a mi részünkbe belegondolva annál viccesebb a dolog. Egyrészről a főzés igazi kaland lenne, hiszen nem a magam általá kiválasztott alapanyagokból történne, hanem az ott található, számomra esetleg véletlenszerű dolgokból, ugyanez az italok, egyéb dolgok tekintetében.

Persze filozófiai szinten is érdekes kérdés, a fogyasztói társadalomban majdhogynem az vagy, amit megveszel. Ha valaki más vásárlását veszem meg, akkor átlényegülök egy másik emberré? A nagy emberek által reklámozott termékek pont ezt sugallják (ha megveszed Jennifer Lopez parfümjét, akkor olyan leszel, mint Jennifer Lopez), de vajon ugyanez a helyzet, ha egy nemsztár másik ember bevásárlását vesszük át szó szerint? Vásárlási egzisztencializmus.

Vásárolok tehát vagyok, ez itt a kérdés.

Szólj hozzá!

Címkék: flash vásárlás ötlet

A bejegyzés trackback címe:

https://szorpepe.blog.hu/api/trackback/id/tr64674827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása