HTML

Címkék

blog (17) budapest (19) buli (12) cég (7) egyetem (14) élet (39) érzés (16) étel (16) fénykép (18) film (15) flash (55) hdr (6) internet (33) ital (5) játék (13) köztér (35) ötlet (20) szabad (6) tipp (11) tudomány (9) vásárlás (12) zene (40)

Ilyen is van

Firefox 3 Pidgin

Zene nélkül...

Szörp és epe

Ez egy énblog. Ne keress benne értelmet, rendszert vagy bármilyen struktúrát. Néha hőbörgök, néha apró-cseprő megjegyzéseket teszek, néha ötletelek. Ez a blog olyan mint a mindennapok. Néha édes, mint a szörp, néha keserű, mint az epe.

Keresd a zászlót pénteken

2008.09.17. 10:57 szörp epe

Terjesztem az igét, a 4K-ról másolva:

Keresd a zászlót!

2008 szeptember 19 | este 7, Bazilika előtt

A játék

Két csapat küzd meg egymással Budapest belvárosában.

Mindegyiknek saját területe van, ahol elrejti a zászlóját. Játékosként a saját területeden biztonságban vagy. Az ellenséges csapat területen viszont úgy kell mozognod, hogy meg ne fogjanak. A megfogás egy érintést jelent, mint egy fogócskában. Ha elkaptak, a legrövidebb úton vissza kell sétálnod a saját oldaladra, és onnan újra indulhatsz.

A cél megtalálni az ellenség zászlóját és átvinni a saját területedre.

A csapatok

A csapatokat véletlenszerűen állítjuk össze, de a barátok kéréseit figyelembe vesszük. A játékosok színes karszalagokat fognak viselni.

A terület

A játék területe északon a Szent István körút, keleten a Bajcsy-Zsilinszky út, délről a József Attila utca, nyugaton pedig a Duna. A csapatok közt az Október 6-a utca és a Honvéd utca a határ.

A zászló elhelyezése

A zászlót egy utcasarokra KELL helyezni, ahol legalább három irányból megközelíthető. A zászló köré egy három méter sugarú kört kell húzni krétával. Ebbe a körbe nem léphetnek be a zászló védői. A körön egyszerre legfeljebb három védő állhat. Ha a zászló elhagyta a kört, a védők beléphetnek. A több védő a következő utcasaroknál nem jöhet közelebb.

A játék menete

Miután kialakítottuk a csapatokat és mindenki tisztában van a szabályokkal, kettéoszlunk, és mindenki beveti magát a saját területére, ahol elhelyezzük a zászlónkat és kialakítjuk a stratégiánkat.

A megbeszélt időpontban külön értesítés nélkül elkezdődik a játék, ami egy szintén előre megbeszélt időpontig fog tartani. A játék ideje két óra lesz.

Ha megszerezték a zászlótokat, de sikerül elkapni a hordozóját még mielőtt a saját területére érne vele, akkor a zászlót vissza kell vinnetek arra a helyre, ahol eredetileg volt.

Ha sikerült átvinni az ellenség zászlóját az oldalatokra, hívd az egyik játékvezetőt. A játék nem áll le; a csapatod kap egy pontot. Ezután az ellenfél csapatkapitánya átveszi a zászlót és felállítja egy új helyen. Az győz, aki a megadott idő alatt több pontot gyűjt össze.

Közlekedés

Ha nem az ellenség zászlóját viszed, használhatsz biciklit, gördeszkát, rollert, görkorit vagy BKV-t és bemehetsz bárhova. Az ellenség zászlóját viszont csak gyalog viheted és nem mehetsz be vele semmilyen épületbe.

Kommunikáció

A terület elég nagy ahhoz, hogy az olyan klasszikus kommunikációs formákkal, mint az ordibálás, ne lehessen mindent megszervezni. Ezért a csapatok többek közt mobiltelefon tartják egymással a kapcsolatot.

Mindenkinek meglesz a játékvezető száma is, hogy jelezni tudja a pontszerzést vagy a szabálytalanságokat.

Részvétel

A játék természetesen ingyenes, és bárki részt vehet, aki képes mozogni (futni).

Nem kell előre regisztrálni, csak gyere oda a Bazilika elé hétre. Nem árt, ha van nálad feltöltött mobil.

Egyéb dörgedelmek

A járdákon, tereken rohangálni, sikoltozni teljesen legális. Ha a játék hevében megszeged KRESZ-t, az természetesen a te felelősséged.

Nem vállalunk felelősséget semmilyen sérülésért, amit esetleg közben összeszedsz – a péntek esti Belvárosba mindenkinek a saját felelősségére kell bemerészkednie.

Ízelítőnek egy videó, hogy néz ki egy ilyen játék:

https://www.youtube.com/watch?v=lmA9yb7_JVI

Szólj hozzá!

Címkék: buli akció

A bejegyzés trackback címe:

https://szorpepe.blog.hu/api/trackback/id/tr40667433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása