HTML

Címkék

blog (17) budapest (19) buli (12) cég (7) egyetem (14) élet (39) érzés (16) étel (16) fénykép (18) film (15) flash (55) hdr (6) internet (33) ital (5) játék (13) köztér (35) ötlet (20) szabad (6) tipp (11) tudomány (9) vásárlás (12) zene (40)

Ilyen is van

Firefox 3 Pidgin

Zene nélkül...

Szörp és epe

Ez egy énblog. Ne keress benne értelmet, rendszert vagy bármilyen struktúrát. Néha hőbörgök, néha apró-cseprő megjegyzéseket teszek, néha ötletelek. Ez a blog olyan mint a mindennapok. Néha édes, mint a szörp, néha keserű, mint az epe.

Szakért őkor mány

2008.09.12. 11:02 szörp epe

Egy kérdésem van csak: mi az isten az a szakértő kormány (csak egy példa, bár tele van vele a média)????

Ügye az az alapfelvetés, hogy a szakértő kormány nem politikai kormány, tehát nem politizál, hanem szakértve kormány. Azonbande. Tegyük fel, hogy a szakértő kormány kiötli, hogy mégse igazságos a felősoktatás tandíj nélkül (mint általában a közgazdászok mondják), vezessük be tüstént, de legalább a hallgatók legrosszabbul tanuló 60%-ára. Ez most akkor szakértői döntés vagy politikai? Mert ha politikai, akkor a szakértő kormány se fog tudni mi tenni, leszavazzák a pártok. Ha szakértői, és ezt mindenki elfogadja, akkor meg miért nem fogadták el, amikor egy politikai kormány javasolta ugyanezt? Ja persze, mert az politikai kormány (csakazértsem). Vagyis akkor a szakértő nem fog olyan döntéseket meghozni, ami politikailag kényes. De akkor mit fog csinálni? Merthogy köszönhető legnarancssárgább pártunknak (a többiek is ludasak) ma már minden át van politizálva (mert mindenki ért a felsőoktatáshoz, az egészségügy irányításához, a közigazgatáshoz.... hogy minek osztunk ilyenekre diplomát, nem is értem). Ja, hogy akkor semmit. Elment x hónap pöcsöléssel már megint.

Értem én, hogy politika, meg játszámzni kell, hogy megkapja az ember a +%-okat. de lehet, hogy nem most kéne.

Csalódott vagyok nem kicsit. Én legalábis nem arra adtam a szavazatomat, hogy másokkal csináltassa t. Ház a munkát.

Szólj hozzá!

Címkék: köztér

A bejegyzés trackback címe:

https://szorpepe.blog.hu/api/trackback/id/tr22659984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása