HTML

Címkék

blog (17) budapest (19) buli (12) cég (7) egyetem (14) élet (39) érzés (16) étel (16) fénykép (18) film (15) flash (55) hdr (6) internet (33) ital (5) játék (13) köztér (35) ötlet (20) szabad (6) tipp (11) tudomány (9) vásárlás (12) zene (40)

Ilyen is van

Firefox 3 Pidgin

Zene nélkül...

Szörp és epe

Ez egy énblog. Ne keress benne értelmet, rendszert vagy bármilyen struktúrát. Néha hőbörgök, néha apró-cseprő megjegyzéseket teszek, néha ötletelek. Ez a blog olyan mint a mindennapok. Néha édes, mint a szörp, néha keserű, mint az epe.

Indiai kaja - Delhi Darbar

2008.07.18. 15:27 szörp epe

A tegnap esti vacsorát a (látszólag frissen megnyított) Delhi Darbar étteremben ettük meg, ami több mint jó volt. Az út nem volt egészen egyenes a megtalálásához, eredetileg egy japán étterem felé indultunk, majd mégisinkább egy mexikóit keresgéltünk a Dohány utcában, amikor megláttuk a diszkrét kis iránymutató táblát, ekkor a meginduló felhőszakadás miatt mégis ide ültünk be.

A hangulat kicsit steril, néhány eszköz eltávolítása után akár egy kínaiban is érezheti magát az ember, ezt a hangulatot erősítik a sárkányos székek is. De azt viszont első pillanattól jó jelnek vettük, hogy a kis létszámú vendégsereg döntő részben indiai nemezetiségűnek kinéző egyén, mertha ők is itt esznek, akkor tényleg autentikusan finom lehet a kaja (persze az is lehet, hogy ők mást kaptak, de ne induljunk ki ebből).

Két felszolgáló volt, mi elsőre a bénábbikat kaptuk meg, aki nem teljesen értett magyarul, így nem is nagyon tudtuk megkérdezni, hogy mi micsoda, végül a rendelés véltlenszerű számok megadásával történt (na jó, annyi világos volt, hogy mi lehet főétel, és mi köret).

Italnak kipróbáltunk egy indiai sörmárkát, de minek - pont olyan íze van, mint az európai világos söröknek. Az egzotikumra vágyok jobban járnak a nem alkoholos italokkal, különösen a mangós lassi volt jó ízű.

Az ételek kihozásakor volt egy kis zavar, hogy akkor ki mit rendelt (a pincér nem volt jó párosításban, mi meg nem emlékeztünk pontosan, hogy mit rendeltünk), de aztén minden helyre került. A kaják mind nagyon finomak, bár kétségkívűl roppant fűszeresek voltak az európai gyomornak talán idegen ízekkel (rengeteg gyömbér, bors, szegfűszeg, fahéj), szinte minden ételbe volt egy kis kesüdió vagy mogyoró. Bár a gyomrom az első pillanatokban felhördült, de szépen lassan hozzászokott, igaz még a mai napon is ad le jelzéseket, hogy nem kéne ennyire durva kajákat ennem. Köret helyett Tandoori kenyeret kértünk, ez lepényféle, pizzatésztához hasonló kovásztalan kenyér, nagyon jól illik minden ételhez (és hoz egy kis megnyugvást két falás gyömbér között). Sajnos desszertekre már nem jutott hely, a látszólagos kis adagok végül igencsak nagynak bizonyultak.

A helyes étkezést viszont nem sikerült eltalálnunk, mi megszokott módon magunk elé húztuk a kihozott tányért, és nekiláttunk (persze meg-meg kostólva a többiek elött álló íztengereket). Viszont megfigyeltem az indiai résztvevőket, akik meg a kapott tálakat középre helyezték, majd külön szedtek a saját tányérjaikra. Ilyesmit tapasztaltam már kínai étteremben is. Sebaj, most már ezt is tudjuk, legközelebb ezt is a helyén kezeljük.

Az árak nagyon rendben voltak, 5 főre 13 000 Ft-t fizettünk (étel, ital, borravaló), vagyis kb 2500/fő, ami vacsora esetén nem is rossz, főként, hogy 3-an húsételt is ettünk, amelyek drágábbak voltak a döntő többségű vega ételkhez képest.

Összeségében ez a hely is felkerült az állandóan látogatható helyek listájára, akár romantikus vacsorához (első randikhoz ha a partner is szereti az egzotikusabb ízeket), akár baráti megbeszéléshez alkalmas.

Szólj hozzá!

Címkék: étel ital

A bejegyzés trackback címe:

https://szorpepe.blog.hu/api/trackback/id/tr58574464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása