HTML

Címkék

blog (17) budapest (19) buli (12) cég (7) egyetem (14) élet (39) érzés (16) étel (16) fénykép (18) film (15) flash (55) hdr (6) internet (33) ital (5) játék (13) köztér (35) ötlet (20) szabad (6) tipp (11) tudomány (9) vásárlás (12) zene (40)

Ilyen is van

Firefox 3 Pidgin

Zene nélkül...

Szörp és epe

Ez egy énblog. Ne keress benne értelmet, rendszert vagy bármilyen struktúrát. Néha hőbörgök, néha apró-cseprő megjegyzéseket teszek, néha ötletelek. Ez a blog olyan mint a mindennapok. Néha édes, mint a szörp, néha keserű, mint az epe.

Felvon(ul)ás

2008.07.08. 16:43 szörp epe

Felvonultak, dobáltak, megírták, megtévézték, megbloggolták.

Nem gondolom, hogy bármit írhatok még a most szombati eseményekről (aka meleg felvonulás), amelyet valaki már nem írt volna meg. Na jó, röviden a véleményem, meg egy  pont a kedves ellenzőknek.

Röviden a véleményem: vonuljanak fel a kedves homo kollégák amennyiszer csak akarnak. Az én heteroságomat egyáltalán nem sértik. Mivel több pasi homo, mint a csaj, következtetésképpen több lány marad nekünk, hetero fiúknek. Pláne akkor vonuljanak fel, ha nincs egyenlő jogaik velünk, többségi társadalommal (mint ahogyan nincsenek is). A T. tüntető kollégák is inkább otthon serénykedjenek a családok fentartásában (bár valahol olvastam, hogy a tüntetők is többnyíre kigyúrt srácok, akik egymással feltünő barátságban vannak, hm lehet hogy az váltja ki belőlük az agressziót, hogy maguk is látens homokosok, heh?).

Ami a pontot illeti visszautalok pszichológia tanulmányaimra, azon belül is az atribúcióra (ok tulajdonítás, azaz hogyan gondolkozunk arról, hogy mások hogyan cselekszenek). Az egyik jellegzetes attribúciós hiba az igazságos világba vetett hit, vagyishogy ha valakivel negatív dolog történik, biztos megérdemelte, és nem vesszük figyelembe a külső okokat. Pl. ha valakinek az iskolai öltözőben eltünik az értékes órája, akkor mindenki azt mondja, hogy miért vitte oda egyáltalán, és senki se arról beszél, hogy miért történt a lopás. Ugyanez szokott lenni a megerőszakolt lányok esetében is: miért öltözött kihívóan, ahelyett hogy azt mondanánk, milyen szemét ember lehet, aki ilyet csinál.

Hogy jön ez ide? Mostanában sok olyan véleményt hallok, hogy "miért kellett felvonulni, provokáltak" stb, ezt mondják többnyire azok, akik alapvetően elitélik az egészet, de azért mégis szeretnének valamennyire elfogadónak látszani, vagy adott eseten szívesen sétáltak volna szombaton a városban egyet, de nem tehették. Valahogy azt kéne megérteni, hogy nem azok a hibásak, akik végül felvonultak, hanem azok, akik dobáltak, hiszen ők voltak az erőszakosak, ők próbálnak másokat elnyomni.

Rémálom az egész, de hát manapság mi nem az.

Szólj hozzá!

Címkék: pszichológia köztér

A bejegyzés trackback címe:

https://szorpepe.blog.hu/api/trackback/id/tr89559058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása