HTML

Címkék

blog (17) budapest (19) buli (12) cég (7) egyetem (14) élet (39) érzés (16) étel (16) fénykép (18) film (15) flash (55) hdr (6) internet (33) ital (5) játék (13) köztér (35) ötlet (20) szabad (6) tipp (11) tudomány (9) vásárlás (12) zene (40)

Ilyen is van

Firefox 3 Pidgin

Zene nélkül...

Szörp és epe

Ez egy énblog. Ne keress benne értelmet, rendszert vagy bármilyen struktúrát. Néha hőbörgök, néha apró-cseprő megjegyzéseket teszek, néha ötletelek. Ez a blog olyan mint a mindennapok. Néha édes, mint a szörp, néha keserű, mint az epe.

Vásárlás ésszel

2009.07.27. 16:50 szörp epe

Tudatos vásárlóként mindig igyekszek ellenállni a vásárlásra buzdító reklámoknak és más marketingtrükköknek, sajna nem mindig sikeresen. Legtöbbször nem is az a baj, hogy ilyenkor a pénzt sajnálom utólag, hanem hogy otthon gyűlik a sok kacat, amelyet alig használok. Ok, az se lenne rossz ha az így elpazarolt pénzösszegek még mindig a zsebemben lennének.

A régi a módszerem a felselges vásárlások elkerülésére a következő volt: gondosan mérlegeltem magamban, hogy az adott termék megvásárlásával jutok-e olyan dolgokhoz, amit tényleg szeretnék, vagy tényleg szükségem van. Pl. szeretném megvenni ezt az X. MP3 lejátszót. Valóban nem tudok meglenni nélküle, vagy olcsóbban megoldani ezt az igényemet (pl. telefonnal zenét hallgatni egy memóriakártya segítségével)? Úgy összeségében ez a módszer többnyire jól működik, de sajnos nem mindig volt elég "erős", pl.: megvettem ugyan otthonra egy remek turmixot, de átlag havonta 1x használom a többi időben meg foglalja a helyet az amúgy is kicsi konyhában.

A jobb módszer a következő. Minden vásárláskor arra kell gondolni, hogyha egy idegen ember felajánlána nekünk ott helyben, vagy az árát pénzben, vagy pedig magát a terméket, akkor melyiket választanánk. Ha a pénzt, mert pl. azt szívesen költenénk valami másra (milyen jó vacsorát ehetnék ebből egy étteremben), akkor talán jobban tesszük, ha a vásárlás helyett inkább tényleg egy vacsorára megyünk el. Ha viszont inkább a terméket, akkor tényleg van értelme megvenni.

Szólj hozzá!

Címkék: tipp vásárlás

A bejegyzés trackback címe:

https://szorpepe.blog.hu/api/trackback/id/tr391271808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása