HTML

Címkék

blog (17) budapest (19) buli (12) cég (7) egyetem (14) élet (39) érzés (16) étel (16) fénykép (18) film (15) flash (55) hdr (6) internet (33) ital (5) játék (13) köztér (35) ötlet (20) szabad (6) tipp (11) tudomány (9) vásárlás (12) zene (40)

Ilyen is van

Firefox 3 Pidgin

Zene nélkül...

Szörp és epe

Ez egy énblog. Ne keress benne értelmet, rendszert vagy bármilyen struktúrát. Néha hőbörgök, néha apró-cseprő megjegyzéseket teszek, néha ötletelek. Ez a blog olyan mint a mindennapok. Néha édes, mint a szörp, néha keserű, mint az epe.

Életmód váltás v2

2009.06.24. 14:53 szörp epe

Miután egy tavaszi fényképen nagyjából úgy nézek ki mint egy varacskos disznó (pontosabban mint egy egész nap gép előtt ülő informatikus), elhatároztam, hogy ezúttal komolyabban veszem a többet foglalkozást magammal.

A kiindulás 82 kg (ami a 180 cm-hez képest egyébéként egész jó), a cél ezt levinni 70 kg-ra némi izomtömeg növeléssel. Ráadásul mindezt "fenntarthatóan", vagyis nem kampány diétával, hanem úgy, hogy hosszú távon is meg maradjanak az eredmények. Vagyis továbbra is jót és jól akartam enni, illetve a napi menetrendemet nem nagyon felforgatni, csak kicsit másképpen. végül a "meghozott intézkedések".

Testmozgás bevitt kaja elhasználására és izom növelésére / szálkásításra. Az izom több energiát is fogyaszt, tehát még hasznosabb ha több van belőle. Meg nem utolsósorban javítja a külsőt is.

  • Rendszeres heti testmozgás, het 3 alkalommal (3*30 perc kb):
  1. Fekvőtámasz: a 100 fekvőtámasz program szerint (mellkas + hát)
  2. Lábemelés: a 200 felülés program szerint. Azért inkább láb emelés, mert azzal nem megy tönkre a hátam, viszont a program számai még így is alkalmazhatóak (has + comb).
  3. Gugolás: a 200 gugolás program szerint (comb + fenék).
  4. Nyújtás.
  • (Egyébként ezek a programok nagyon jók, mivel előre le van írva, hogy miből mennyit kell, ezért könnyebb is követni, illetve a honlapokon vannak tippek, hogy az ember hogy csinálja, hogy ne sérüljön le.)
  • Mióta nem táncolok nagyon sokat rendszeresen viszont sokat ülök, kicsit megfáradt a lábam, úgyhogy naponta extra gugolások este (segít elalvásban is).
  • Elkezdtem megint táncolni, sajna most nyári szünet van. Viszont szeretnék elkezdeni jógázni is már nyáron, amint találok egy megfelelő tanfolyamot. Ősztől meg tánc megint.

Kaja: kalórai csökkentés és racionalizlás:

  • Csoki és édességet minimumra tettem. Kb kiderült, hogy eddig is inkább csak azért ettem, mert lusta voltam elővenni más egészségesebb dolgot, pl gyümölcsöt mosni.
  • Reggeli: müzli (kevesebb szenvedés is, mint szendvicset csinálni), ebéd: vega kaja (a húsmentesítés sok problémától megszabadít), vacsora: minimalizálva (nem a szokásos teljes főttétel, hanem szendvics, sajt, gyümölcs). Ennek ellenére egy jó vacsora meghívásra, vagy hétvégén otthoni pörköltre nem mondok nemet.
  • Általában próbálok annyit enni, amennyit kívánok, vagyis amíg pont jóllakok, és nem túlenni magam. Ha megmarad a tányéron, megeszem később.
  • Nap fél kiló gyümölcs délutánonként, egyrészről jó folyadék utánpótlás, másrészről teli van hasznos anyagokkal, harmadrészt nyáron ez a legolcsóbb rágcsa.
  • Egyéb rágcsának vettem mindenféle puffasztott rizst meg gabonákat, ezeknél úgy is az a lényeg, hogy valami legyen a kezemben meg a számban, nem pedig az édes íz.
  • Folyadékpótlás maximalizálva, napi legalább 3 liter víz. Minden étkezés előtt egy pohár víz pluszban.
  • Italozást kicsit visszafogtam, illetve sörözéskor inkább pohárral kérek. Nyáron most lehet fröccsözni, ami még jobb.
  • Kávé helyett tea, cukrozás helyett édesítőszer.
  • Fogyasztáskor kalória vizsgálat, nem is a számolgatás miatt, hanem inkább az észben tartás miatt. Így kicsit tudatosítom, hogy mennyit is eszek egy nap.
  • Amúgy is minden kaja vásárlásakor kicsit jobban belegondolok, hogy pl.: egy Mars-ot szeretnék, vagy legalább annyira élvezek egy müzli szeletet is.

Ezek nagyjából tarthatóak, és nem is érzem, hogy annyira meghúznám a nadrágszíjat, ha például nagyon megkívánok egy Túró Rudit, akkor simán eszek, ha nagyon nincs kedvem tornázni, akkor bepótolom másnap. Ja persze ezeket jelentős részben eddig is így csináltam, csak nem ennyire tudatosan / kimondva. Óvakodok attól is, hogy az egészet diétának nevezzem, mert nem 2 hét alatt akarok fogyni, hanem hosszú távon szeretném elérni, hogy egészségesebb, virgoncabb legyek, ami eddig nagyjából be is jött. És persze a legfontosabb: ha megkívánok valamit, akkor (bár ésszel), de nem nem tagadom meg magamtól.

Eddig eredmény, hogy már lement 6 kiló, vagyis a "csökkentési" szakasz kb felénél vagyok, és a rendszeres testmozgás miatt még jobban is érzem magam (meg persze jobban nézek ki a poci csökkenésével).

1 komment

Címkék: tipp étel bikiniszezon

A bejegyzés trackback címe:

https://szorpepe.blog.hu/api/trackback/id/tr981205734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horasz · http://horasz.blog.hu 2009.07.02. 09:55:40

Hajra. Ha izomtömeget akarsz növelni akkor rá kell feküdni a fehérjére, illetve az aneorb gyakorlatokra.

sok sikert:)
süti beállítások módosítása