HTML

Címkék

blog (17) budapest (19) buli (12) cég (7) egyetem (14) élet (39) érzés (16) étel (16) fénykép (18) film (15) flash (55) hdr (6) internet (33) ital (5) játék (13) köztér (35) ötlet (20) szabad (6) tipp (11) tudomány (9) vásárlás (12) zene (40)

Ilyen is van

Firefox 3 Pidgin

Zene nélkül...

Szörp és epe

Ez egy énblog. Ne keress benne értelmet, rendszert vagy bármilyen struktúrát. Néha hőbörgök, néha apró-cseprő megjegyzéseket teszek, néha ötletelek. Ez a blog olyan mint a mindennapok. Néha édes, mint a szörp, néha keserű, mint az epe.

Karácsonyfa-csontváz

2009.01.12. 22:36 szörp epe

Tudom, hogy már elmúlt az ünnep, de most jött el a végjáték.

Régebben a családom idegeit borzoltam vele csak, mióta nem otthon lakom ismerősök kérdeznek meglepődve: hogyhogy neked nincs otthon karácsonyfád? Hogyhogy nem is akarsz otthonra? Ha nem szereted, hogy kivágják a fenyőket, akkor miért nem veszel műfenyőt?

Először is leszögezném: a műanyag karácsonyfa egyáltalán nem ünnepélyes, engem sokkal inkább arra emlékeztet,  amikor az ember tejport kezd el inni, mert már  elfogyott a rendes. Sajnos nem lehet minden műanyaggal helyettesíteni. Lehet, hogy a műfenyő jól jelképzei civilizációnk aktuális állapotát, de lehet, akkor én kerülöm a mű dolgokat (viccesen azt is mondhatnám, hogy nem véletlenül jártam igazi egyetemre műegyetem helyett).

Másodszor is. Nem fogok arra hivatkozni, hogy mekkora pazarlásnak gondolom a drága pénzen megvett fenyőket, a szerencsétlen kivágott fákat, értelmetlen tenyésztést.

Amit igazán megrázónak érzem, hogy az ünnep díszvendége, a gyerekek kedvence, a fenyőfa milyen méltatlanul, az utca szélére dobva végzi az ünnepek után, pont a napokban. Főleg a városban megrázó ez, ahol olyakor egyenesen az ablakból dobják ki az utcára a megtépázott fenyőket.

Szeretem a karácsonyt, a hozzá tartozó hagyományokat, a családi együttlétet, de továbbra sem fogom szeretni az álszent módon körülrajongott, majd az utcára kidobott karácsonyfát.

Szólj hozzá!

Címkék: élet

A bejegyzés trackback címe:

https://szorpepe.blog.hu/api/trackback/id/tr64873857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása