Tegnap délután pont Mátyásföldön időztünk, amikor az idei első hó elkezdett esni. Mit tesz ilyenkor az emberfia? Természetesen sétálni indultunk, az első hóesés kihagyhatatlan ilyen szempontból.
Mivel utunk a remek Szamóca cukrászda előtt vezetett el (talán máskor részletesen írok Budapest legjobb cukrászdájáról), ahova be is tértünk lelkesen, édességgel ünnepelni a hóeséses szép időt. A kínálatot elnézegetve végül úgy döntöttünk, hogy a fagyi a nyerő.
Nagyon jól éreztük magunkat így, bár tényszerűen jó néhány járókelő láthatóan megbámult minket, amint a hóesésben eltéveszthetetlenül fagyit nyalogattunk.
Azért ez is furcsa, nyáron esszük a fagyit, télen a forró csokit. Pedig sokkal logikusabb, de legalábbis energiatakarékorabb lenne, ha mindezt fordíva csinálnánk. Mert így például a fagyi és a szám közti hőmérséklet eltérés se volt akkora, sokkal élvezetesebb volt, mint nyáron amikor néha ehetetlenül hideg (vagy teljesen olvadt) a fagyi.