HTML

Címkék

blog (17) budapest (19) buli (12) cég (7) egyetem (14) élet (39) érzés (16) étel (16) fénykép (18) film (15) flash (55) hdr (6) internet (33) ital (5) játék (13) köztér (35) ötlet (20) szabad (6) tipp (11) tudomány (9) vásárlás (12) zene (40)

Ilyen is van

Firefox 3 Pidgin

Zene nélkül...

Szörp és epe

Ez egy énblog. Ne keress benne értelmet, rendszert vagy bármilyen struktúrát. Néha hőbörgök, néha apró-cseprő megjegyzéseket teszek, néha ötletelek. Ez a blog olyan mint a mindennapok. Néha édes, mint a szörp, néha keserű, mint az epe.

Sergio Tapas bárja

2008.10.27. 10:34 szörp epe

Sergio tapas bárja, leánykori nevén Márton söröző. Egyszer régen elmentünk mellette, meg is jegyeztem, hogy milyen jó hely, ki kéne próbálni, aztán elfelejtődött, aztán a heti sörözéskor beszélgettünk, hogy találni kéne jó helyet, ahol van rendes sörkorcsolya, és akkoreszembe jutott, hogy hiszen ez pont a tapas.

Nem volt nehéz újra megtalálni (Márton utca, nevéből következően). Bemegyünk, leülünk. Sergio, a spanyol tulaj tényleg nagyon aranyos, meglepődve vesszük tudomásul, hogy egyben kiszolgáló személyzet és a szakács is ő, aminek ellenére mindent gyorsan megkapunk. Napi ajánlat muszaka és zöldséges paella, ami így a vacsoránk lett (mindkettő nagyon finom), mellé kértünk kostólni pár tapas-t, és egy üveg argentin vörös bort (Mendosa, hasonlít a sauvignonhoz). A bor is ízletes, és jól mennek hozzá a különféle tapasok.

Tapas, ez sörkorcsolya tényleg, tehát nem specifikus egy fajta étel, mi három félét próbáltunk ki, az egyik tortilla volt (tojásos krumpli lepény), a másik csípős szószos krumpli, a harmadik tonhallal töltött tészta. Mindegyik jó volt, illettek a borhoz (sörhöz is mentek volna, ha olyanra lett volna kedvünk).

Külön bónusz a kiszolgálás minősége. Vendég nem lévén (szombat este volt, ünnep miatt rajtunk kívűl csak spanyolok voltak érkezéskor, ők is gyorsan leléptek) Sergio korán zárt, de nem próbált minket sietettni, még csúnyán se nézett, hogy miért nem megyünk már, hanem még bocsánatot is kért, hogy már zár, de hát "nincs vendég".

Árban is elfogadható a hely, a főételek 1000 Ft alatt voltak, a tapasok 300-400, az üveg bor 1200.

Mindenkinek melegen ajánlom a hely, egy kis beszélgetésre, borozásra, sörözésre, mi biztosan visszajárók leszünk.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szorpepe.blog.hu/api/trackback/id/tr9733947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása