HTML

Címkék

blog (17) budapest (19) buli (12) cég (7) egyetem (14) élet (39) érzés (16) étel (16) fénykép (18) film (15) flash (55) hdr (6) internet (33) ital (5) játék (13) köztér (35) ötlet (20) szabad (6) tipp (11) tudomány (9) vásárlás (12) zene (40)

Ilyen is van

Firefox 3 Pidgin

Zene nélkül...

Szörp és epe

Ez egy énblog. Ne keress benne értelmet, rendszert vagy bármilyen struktúrát. Néha hőbörgök, néha apró-cseprő megjegyzéseket teszek, néha ötletelek. Ez a blog olyan mint a mindennapok. Néha édes, mint a szörp, néha keserű, mint az epe.

Konyhai apróságok

2008.10.11. 21:50 szörp epe

Hű, a heti főzés alkalmával tanultam egy új trükköt: ha fokhagymát kell hámozni, akkor elég kemény szokott lenni a héja. Egy megoldás, ha a kés pengéjével egy kicsit megroppantom (alrakom a fektetett pengének, és rácsapok), mert akkor szépen lejön darabokban. Igaz, kicsit ragadni fog a fokhagyma létől, de ez belefér. Pláne hasznos, hogy általában 1 fej fokhagymát minimum használok, ha főzni kezdek.

Ez mondjuk jól kiegészíti azt a régebben tanult trükköt, hogy amikor az ember hagymát pucol és vág, akkor egy kis korty vizet kell a szájbn tartani, ami megelőzi a könnyesedést.

Ja és meg egy megjegyezendő: isteni volt a spagetti, amit csináltam, csak kicsit savanyú lett a sok paradicsomlétől. Legközelebb cukrot belerakni nem elfelejteni (pedig annyira tudtam, hogy még kell valami bele).

Szólj hozzá!

Címkék: tipp főzés

A bejegyzés trackback címe:

https://szorpepe.blog.hu/api/trackback/id/tr9709107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása