Hű, a heti főzés alkalmával tanultam egy új trükköt: ha fokhagymát kell hámozni, akkor elég kemény szokott lenni a héja. Egy megoldás, ha a kés pengéjével egy kicsit megroppantom (alrakom a fektetett pengének, és rácsapok), mert akkor szépen lejön darabokban. Igaz, kicsit ragadni fog a fokhagyma létől, de ez belefér. Pláne hasznos, hogy általában 1 fej fokhagymát minimum használok, ha főzni kezdek.
Ez mondjuk jól kiegészíti azt a régebben tanult trükköt, hogy amikor az ember hagymát pucol és vág, akkor egy kis korty vizet kell a szájbn tartani, ami megelőzi a könnyesedést.
Ja és meg egy megjegyezendő: isteni volt a spagetti, amit csináltam, csak kicsit savanyú lett a sok paradicsomlétől. Legközelebb cukrot belerakni nem elfelejteni (pedig annyira tudtam, hogy még kell valami bele).