HTML

Címkék

blog (17) budapest (19) buli (12) cég (7) egyetem (14) élet (39) érzés (16) étel (16) fénykép (18) film (15) flash (55) hdr (6) internet (33) ital (5) játék (13) köztér (35) ötlet (20) szabad (6) tipp (11) tudomány (9) vásárlás (12) zene (40)

Ilyen is van

Firefox 3 Pidgin

Zene nélkül...

Szörp és epe

Ez egy énblog. Ne keress benne értelmet, rendszert vagy bármilyen struktúrát. Néha hőbörgök, néha apró-cseprő megjegyzéseket teszek, néha ötletelek. Ez a blog olyan mint a mindennapok. Néha édes, mint a szörp, néha keserű, mint az epe.

Örömhimnusz

2008.08.04. 17:02 szörp epe

A pénteki diplomaosztóhoz egy csöppnyi adalék. Teljesen meglepődtem, bár ha jobban belegondoltam volna, akkor lehet, hogy evidenciának veszem, de az utolsó álljunk és énekeljük el közösen nem a szokásos Szózat volt, hanem az Örömóda, az EU hivatalos(nak számító, most a Lisszaboni szerződés szublimálásával nem teljesen világos mi a jogi helyzet) himusza volt. Szégyen és gyalázat, de ennek a szövegét nem tudtam fejből leénekelni, szóval ideje van a tanulásnak.

Persze van szöveg is. Gőzöm sincs melyiket lenne érdemes szépre betanulni, bár egyértelmű, hogy magyarul kéne, de az emlékfoszlányaim meg pont a német verzióra szólnak. Idemásolom mindkettőt (illetve mindkettő első versszakát).

Német:

Freude, schöner Götterfunken,
Tochter aus Elysium!
Wir betreten feuertrunken,
Himmlische, Dein Heiligtum.
Deine Zauber binden wieder,
Was die Mode streng geteilt,
Alle Menschen werden Brüder,
Wo Dein sanfter Flügel weilt.

Magyar: 

Lángolj fel a lelkünkben, szép égi szikra, szent öröm!
Térj be hozzánk, drága vendég, tündökölj ránk, fényözön!
Egyesítsed szellemeddel, mit zord erkölcs szétszakít!
Testvér lészen minden ember, merre lengnek szárnyaid.
(Jankovich Ferenc fordítása)

Szólj hozzá!

Címkék: zene köztér

A bejegyzés trackback címe:

https://szorpepe.blog.hu/api/trackback/id/tr72600241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása