HTML

Címkék

blog (17) budapest (19) buli (12) cég (7) egyetem (14) élet (39) érzés (16) étel (16) fénykép (18) film (15) flash (55) hdr (6) internet (33) ital (5) játék (13) köztér (35) ötlet (20) szabad (6) tipp (11) tudomány (9) vásárlás (12) zene (40)

Ilyen is van

Firefox 3 Pidgin

Zene nélkül...

Szörp és epe

Ez egy énblog. Ne keress benne értelmet, rendszert vagy bármilyen struktúrát. Néha hőbörgök, néha apró-cseprő megjegyzéseket teszek, néha ötletelek. Ez a blog olyan mint a mindennapok. Néha édes, mint a szörp, néha keserű, mint az epe.

Este avagy hajnal

2008.07.12. 22:06 szörp epe

Óh remek, tegnap megint volt egy "A-ha" pillanatom. Komolyan mondom, néha meglepődök azon, hogy mennyire triviális dolgokat nem ismerek fel on-the-fly, bár persze (leápolandó megroppanni látszó kis lelkivilágomat) ez azért is lehet, mert egyszerűen még nem gondolkoztam az adott dolgon. Ennyit az önkép ápolásról.

A tegnapi pillanat az Esthajnalcsillagnak nevezett, ámbár valójában bolygó nevének felfedezése teljes valójában. Mert ez ugye azért _Est_Hajnal_csillag, mert este és hajnalban is hasonló fényességgel látható, éjszaka meg nem akkorával, sőt. Csak azt nem értem, hogy nem jöhettem rá már korábban is ilyen alap dologra, amikor egyszer csak értelmesen el kellett volna olvasnom.

Egyébként egy mai szemlélőnek ez teljesen alap, de azért nem teljesen volt mindig egyértelmű, hogy a két külön napszakban feltünő égi test valójában egy és ugyanaz. Egészen a görög matematikusokig, akik aztán kiszámolták jól.

Szólj hozzá!

Címkék: tudomány

A bejegyzés trackback címe:

https://szorpepe.blog.hu/api/trackback/id/tr86565454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása