HTML

Címkék

blog (17) budapest (19) buli (12) cég (7) egyetem (14) élet (39) érzés (16) étel (16) fénykép (18) film (15) flash (55) hdr (6) internet (33) ital (5) játék (13) köztér (35) ötlet (20) szabad (6) tipp (11) tudomány (9) vásárlás (12) zene (40)

Ilyen is van

Firefox 3 Pidgin

Zene nélkül...

Szörp és epe

Ez egy énblog. Ne keress benne értelmet, rendszert vagy bármilyen struktúrát. Néha hőbörgök, néha apró-cseprő megjegyzéseket teszek, néha ötletelek. Ez a blog olyan mint a mindennapok. Néha édes, mint a szörp, néha keserű, mint az epe.

E-bank biztonság

2008.06.24. 10:04 szörp epe

Jópofa dolog ez az e-bankolás, már csak az időmegtakarítás, kényelem miatt is (meg persze ez a banknak is jó, hiszen így a legolcsóbb az ügyintézés neki is, nem kell a kis alkalmazottat fizetnie). Azonban mégoly technikai szakértelemmel is, de az emberben mindig ott motoszkál a kisördög, hogy mennyire is biztonságos ez.

Én mostanában leginkább a Budapest Bank rendszerét használom, ami interakció szempontjából egész jó: kell egy jelszó, felhasználói név, majd arra válaszul kapsz mobilon (esetleg e-mailben) egy egyszerhasználatos jelszót, amit szintén be kell írni egy következő képernyőn. Még jobb lenne, ha valami tokent is az ember kezébe nyomnának, de az meg azért drága a lakossági ügyfeleknek.

Ebben a két szintes belépésben csak azt nem értem, miért nem a végén döntenek, hogy authentikált valaki? Biztos csak én nem értem, de úgy érzem jobban védene a cucc, ha azután írná ki, hogy hibáztam, miután az egyszerhasználatosat is beírtam, így nehezebb eltalálni, hogy melyik információ nem helyes, ha csúnya rossz bácsik megpróbálnak pénzt leemelni tőlem. Bár ez a megoldás viszont az egyszeri felhasználókat is fokozottabban is súlytaná (mert mint tudjuk, minden rendszer biztonságát lehet a használhatatlanságig fokozni).

Szólj hozzá!

Címkék: internet bank

A bejegyzés trackback címe:

https://szorpepe.blog.hu/api/trackback/id/tr29536486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása