HTML

Címkék

blog (17) budapest (19) buli (12) cég (7) egyetem (14) élet (39) érzés (16) étel (16) fénykép (18) film (15) flash (55) hdr (6) internet (33) ital (5) játék (13) köztér (35) ötlet (20) szabad (6) tipp (11) tudomány (9) vásárlás (12) zene (40)

Ilyen is van

Firefox 3 Pidgin

Zene nélkül...

Szörp és epe

Ez egy énblog. Ne keress benne értelmet, rendszert vagy bármilyen struktúrát. Néha hőbörgök, néha apró-cseprő megjegyzéseket teszek, néha ötletelek. Ez a blog olyan mint a mindennapok. Néha édes, mint a szörp, néha keserű, mint az epe.

Tej vagy nem vagy patrióta

2009.03.18. 12:12 szörp epe

Tegnap este voltunk vásárolni madaras tesco-ban, kellett tej, gyümölcslé (ezeket érdemes egyben megvenni, meg kocsival elhozatni), meg egy két apróság, úgyhogy mentünk, fogyasztottunk.

Tanulságok:

1. Érdemes zárás elött 1 órával érkezni, így biztosan végzel 1 óra alatt (ellenkező esetben simán elbasz az ember 2-2,5 órát.

2. Sokat filóztam ezen a magyar termék vásárlós dolgon. Egyrészről ügye patrióta módon támogassuk a magyar termelőket, másrészről meg ha a rosszu működő magyar termelőket támogatom, akkor pont hosszú távon szúrok ki velük. Ráadásként ott van pl az 50 Ft különbség a magyar és a nem magyar tej között (110 és 160), amin szívesen spórolnék. Jó, ott van az is, hogy ezek a nagyon olcsó tejek nem mindig finomak (sőt), de mi lenne, ha ilyen minőségi különbség nem lenne (vagy legalábbis nem számottevő)? Ez a helyzet pl egyes sajtoknál...

Hát, továbbra is igyekezni fogok magyar terméket venni, ha lehet, de ez egy dilemma marad (pl. sajtoknál, gyümölcsleveknél). És tökéletesen meg tudom azokat érteni, akik inkább az olcsó külföldi termékeket veszik.... csak az a kérdés, hogy a magyarok miért nem tudnak olcsóbban termelni? Valami itt nem kóser.

Közben találtam ezekere az élelmiszeres dolgokra egy jó blogot is: Magyar asztal.

Szólj hozzá!

Címkék: vásárlás köztér

A bejegyzés trackback címe:

https://szorpepe.blog.hu/api/trackback/id/tr671009484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása