HTML

Címkék

blog (17) budapest (19) buli (12) cég (7) egyetem (14) élet (39) érzés (16) étel (16) fénykép (18) film (15) flash (55) hdr (6) internet (33) ital (5) játék (13) köztér (35) ötlet (20) szabad (6) tipp (11) tudomány (9) vásárlás (12) zene (40)

Ilyen is van

Firefox 3 Pidgin

Zene nélkül...

Szörp és epe

Ez egy énblog. Ne keress benne értelmet, rendszert vagy bármilyen struktúrát. Néha hőbörgök, néha apró-cseprő megjegyzéseket teszek, néha ötletelek. Ez a blog olyan mint a mindennapok. Néha édes, mint a szörp, néha keserű, mint az epe.

Angyalkommandó

2008.08.11. 21:43 szörp epe

Még múlt héten mászkáltam a városban, amikor a képen láható ábrával (ikonnal? sziluettel?) találkoztam. Teló elő, kép kattint, márcsak azért is, mert tetszik a figura. Ötletes.

Gondoltam, hogy nemcsak ennyi a dolog, úgyhogy gép elé visszatérve Google elő. Meg is lett gyorsan az Angyalkommandó oldala. Nemrég indultak, vilgámegváltó, szeressük egymást gyerekek arcok.

Ha jól értem, akkor a céljuk az, hogy a kisebbségeket (feltételezem ez alatt értik nemcsak a faj szerinti, hanem vallás, világnézet bármi egyéb), megvédjék a kirekesztés ellen küzdve.

Hát mit mondjak, szép és nemes célok. Bár tényszerűen egy ötletesnek tetsző víruskampányok kívűl nincs sok felmutatható dolog (oké, a blogjukon írnak erről arról, meg nemrégen indultak, még a soraikat gyűjtik). Sajnos a "békés" eszközöket nem nagyon érzem itt már elégségesnek, hiszen nemcsak néhány tetlegességig fajuló örült ellen kellene küzdeni (persze ellenük kell is, de arra meg csak-csak vannak jogi eszközök), hanem a nagy többség általános félelme ellen is, ami a nem ismert, nem értett kisebbségek iránt van. Jól emlékszünk még az index felmérésre, ahol a magyarok egy nem létező embercsoportot is antipatikusnak tartottak. Valahogy ez a baj. Meg talán az is, hogy a szteretípiák ellen minden érintettnek tennie kell, hogy a tücskös-hangyás cigányvicc ne legyen realítás sok ember számára.

Ez összeségében és külön külön is nagyon nehéz kérdés, márcsak azért is, mert előbb-utóbb valahogy meg kell oldanunk, met nem fog megoldódni a probléma magától, erőszaktól (menjetek haza) meg pláne nem.

Szólj hozzá!

Címkék: budapest ötlet köztér

A bejegyzés trackback címe:

https://szorpepe.blog.hu/api/trackback/id/tr28611394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása