HTML

Címkék

blog (17) budapest (19) buli (12) cég (7) egyetem (14) élet (39) érzés (16) étel (16) fénykép (18) film (15) flash (55) hdr (6) internet (33) ital (5) játék (13) köztér (35) ötlet (20) szabad (6) tipp (11) tudomány (9) vásárlás (12) zene (40)

Ilyen is van

Firefox 3 Pidgin

Zene nélkül...

Szörp és epe

Ez egy énblog. Ne keress benne értelmet, rendszert vagy bármilyen struktúrát. Néha hőbörgök, néha apró-cseprő megjegyzéseket teszek, néha ötletelek. Ez a blog olyan mint a mindennapok. Néha édes, mint a szörp, néha keserű, mint az epe.

Szabad-e fényképezni

2008.06.24. 17:45 szörp epe

Rémes egy korban élünk, miközben napról-napra tökéletesednek a technológiák, amikkel az államok és a cégek megfigyelik az egyént és korlátozzák a szabadságát, már korábban ártatlannak tekintett hobbikat, mint például a fényképezést sem űzhetünk a saját belátásunk szerint.

Ez az eset Angliában történt, de azt hiszem tőlünk sincs már messze egy hasonló. Adott egy 50-es férfi, akinek 40 éve az a hobbija, hogy buszokat fényképez (ennek vajon mi lehet a magyar neve? omnibológús?). Ezt bizonyítandóan van is már vagy 30 000 felvétele. Erre mostanában elkezdték feljelentgetni, hogy biztos terrorista vagy adott esetben pedofíl. Sebaj, most szépen abbahagyja, és más hobbi után néz, pl. tévénézés.

Értem én, hogy a globális világban támadó új veszélyekkel nehéz normálisan szembeszálni, de azért ezt kicsit túlzásnak érzem. Ez már majdnem olyan, mint az a fickó, akit pár éve azért vertek meg egy strandon, mert random fényképezett egyet, és azt hitték a t. kollégák, hogy biztos a 2 éves kislányt akarja lekapni a magángyűjteményébe.

Persze felmerülhet az, hogy mindenki megkérdezek, aki éppen bekerül a keresőbe, hogy "Elnézést, lefényképzhetem, amint természetesen és nem beállítva átmegy a képen?". Csak ez kicsit irreális.

Komolyan el kell gondolkoznom, hogy fogok az utcán fényképzeni, ha attól kell tartanom, hogy ki fog megverni

Szólj hozzá!

Címkék: fénykép szabad köztér

A bejegyzés trackback címe:

https://szorpepe.blog.hu/api/trackback/id/tr90537499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása